Başkan Deveci'den üniversite öğrencilerine çağrı

Atakum'da Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nin 1. yaşı kutlandı. Üniversitelilere çağrıda bulunan Başkan Deveci, “Onları da buraya davet ediyorum. Gelsinler görsünler, buradan yararlansınlar. Varsa eleştirileri söylesinler” dedi.

Bir önceki yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda görkemli bir şenlikle açılan merkezin 1. yaşını Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve Av. Gülay Deveci gençlerle birlikte pasta keserek kutladı.

Merkezin kütüphanesi ve mesleki eğitim kurslarının 120 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini kaydeden Başkan Deveci, "Burası aynı zamanda mesleki eğitim kursları açısından Türkiye'de benzeri olmayan, pek çok belediyenin gelip kendine örnek aldığı merkezlerden birisi" diye konuştu.

"GENÇLERİN BAYRAMINI KUTLUYORUZ"
Gençlerle birlikte hem 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hem de Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nin 1. yaşını kutladıklarını söyleyen Başkan Deveci, "Bu bayramı Mustafa Kemal Atatürk gençlere armağan etmişti, gençlerin bayramını kutluyoruz. Bir de Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetinin en güçlü desteklerinden birisi de Hasan Ali Yücel oldu. Bu gençlik, bilim ve sanat merkez adını Mustafa Kemal Atatürk’ün hemen sağında olan ve Atatürk’ün en güvendiği isimlerden birisi Hasan Ali Yücel’den alıyor" dedi.

Yapının sadece bir kitap kafe değil, aynı zamanda kültür merkezi ve köy enstitüsü olduğunu belirten Başkan Deveci, "Merkezimizde 45’ten fazla meslek edindirme kursu var. Konferans salonumuzda bir yıl içerisinde 250 defa konferans verildi. Sergi salonumuzda da 50’ye yakın sergi yapıldı. Kütüphanemizde 9 binin üzerinde kitap var, 160’tan fazla öğrenci burada aynı anda ders çalışabiliyor. Bir yılda merkezimize gelen öğrenciler ve kursiyerler 120 bin kişiden fazla. Diğer etkinliklere, sergilere, konferanslara, film gösterimlerine katılan kişilerle de yüz binlerce kişi merkezden faydalandı. Burası aynı zamanda mesleki eğitim kursları açısından Türkiye'de benzeri olmayan, pek çok belediyenin gelip kendine örnek aldığı merkezlerden birisi" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELİLERE ÇAĞRI
Başkan Deveci, merkezde öğrenciler için özel fırsatların da olduğunu söyleyerek, "Yorulduklarında, öğrencilerimize verdiğimiz indirimli kartlarla piyasa fiyatlarının altında yemek yiyebiliyorlar; çay ve kahve içebiliyorlar. Burası baştan sona tarifsiz bir gençlik merkezi oldu. Samsunlular biliyor, burası daha evvel metruk bir binaydı. Ondan çevirdik. Bu amaçla düşünülmüş, planlanmış bir bina değil. Dönüştürülmüş bir bina. Ama işlevine kavuştu. Gençlerimiz burayı renklendiriyorlar, gençlik merkezi haline çeviriyorlar. Atakum’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde eğitim gören 42 bin öğrenci yaşıyor. Onları da buraya davet ediyorum. Gelsinler görsünler, buranın olanaklarından yararlansınlar. Varsa eleştirileri söylesinler." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri