Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 'herkes işine baksın' şeklindeki sözlerini değerlendiren Kılıçdarğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kendisine çeki düzen vermesi lazımdır. O insanların orada oturmasına kim izin verdi, herhalde ben vermedim." eleştirisini yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'daki sel faciasında en fazla can kaybının olduğu TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu.
Karayolu ile Samsun'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak CHP İl Başkanlığı'nda partililerden bilgi aldı. Daha sonra Enerji Sanayi ve Maden Sendikası Şube Başkanı Müşfik Erdoğan ile Mimar ve Mühendisler Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik'ten teknik bilgiler alan Kemal Kılıçdaroğlu, ardından 5 kişinin hayatını kaybettiği Canik İlçesi'deki TOKİ binalarının bulunduğu alana gitti. Ayağına çizmeleri giyerek vatandaşlarla görüşüp sorunlarını dinleyen Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, beklediğinden daha büyük bir tahribat olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: Buraya hükümet yetkilileri bir gelip hemen ayrılmışlar. Özellikle Canik İlçe Belediye Başkanının gelmediğini söylüyorlar. Büyükşehirden şikayetleri var. 'Biz bu konutlara para ödedik hala ödüyoruz. Ama böyle bir tabloyu biz hak etmedik' diye şikayetleri var. Hırsızlardan şikayet ediyorlar. Çevrenin aradan süre geçmesine rağmen düzeltilmediğini söylüyorlar. Bodrum katlarını kapıcılara tahsis edilmesi, onlara tahsis edilmesi ayrı bir dram. Su seviyesi birinci kata kadar çıkmış, teknik olarak bilgi aldık. Aldığımız bilgi Yılanlı derenin ıslah edilmediği ve dere yatağına bu konutların yapıldığı şeklinde. Bütün atıkları gördüğünüz zaman eski elbiseler, naylon poşetler, burası eskiden çöp alanıymış. Dolgu alanına nasıl insanlar gelip yaparlar bu kadar yüksek konutları, akıl mantık alacak şey değil. Biz çevre düzenlemesi, sağlıklı kent, gibi konulara kafa yorarken Türkiye'de yeni bir tabloyu çiziyoruz. İnsanlar daha iyi konutlarda yaşasınlar dedik ama burada yapılan düzenleme iyi değil."
TOKİ'NİN AÇIKLAMALARINA TEPKİ
TOKİ yetkililerin, "konut yapılmasaydı daha çok insan ölebilirdi" yolundaki savunmalarına tepki gösteren Kılıçdaroğllu şöyle konuştu, "Derenin yerine dolgu alanı yapılmış. TOKİ konut yapmasaydı daha az insan ölürdü diye bir mantık olur mu? Bunu söyleyen bir kişinin kamu görevlisi olup olmadığı tartışma konusu olur. Daha az insan ölsün diye konut yapılır mı? Siz vatandaş dere yatağına ev yaptığı zaman suçluyorsunuz, şimdi aynı işi devlet yaparsa, TOKİ yaparsa kimi suçlayacağız? Bunları vatandaş yapmadı. TOKİ yaptı. Devlet yaptı." dedi.
ERDOĞAN İLGİLİLERİ GÖREVDEN ALMALI
Başbakan Erdoğan'ın olaylda ihmali bulunan sorumluları görevden alma çağrısını yapan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü, "O zaman sayın Başbakan'ın bu işleri yapan ilgiliyi görevden alması lazım. Siz dere yatağında bodrum katında insanların oturmasına izin veriyorsunuz. İnsanlar burada iskan alıyor. Siyasi otoritenin sorumluluğu vardır burada. Burada can kaybı var, ilgililer görevden alınmalı.Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 'herkes işine baksın' şeklindeki sözlerini değerlendiren Kılıçdarğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kendisine çeki düzen vermesi lazımdır. O insanların orada oturmasına kim izin verdi, herhalde ben vermedim." eleştirisini yaptı.
Başbakan görevden alsın
Selin vurduğu Samsun'a giden CHP lideri burada TOKİ'ye ve Başbakan'a tepki gösterdi. Sayın Başbakan'ın bu işleri yapan ilgiliyi görevden alması lazım diyen Kılıçdaroğlu,burada meydana gelen can kaybından sorumluluğu olanlar hakkında suç duyurusunda buluna
İlk yorum yazan siz olun