Başbakan 'Ermenilerden özür'e sert çıktı ..

Kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olan Ermenilerden özür dilenmesine yönelik kampanyaya karşı Erdoğan, önemli açıklamlarda bulundu.

Konya'da düzenlenecek Mevlana'yı anma törenlerine katılacak olan Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Göreve geldiğimiz andan itibaren Ermenistan'a hava taşımacılığında kapılarını açan iktidarımızdır. Van Akdamar'a da Ermeni kilisesinin restorasyonunu yaptık. Cumhurbaşkanımız Türkiye-Ermenistan maçına giti. Ben şahsen başlatılan kampanyaya katılmıyorum, desteklemiyorum. Suç işlemedim ki özür dileyeyim. Bu kampanyayı düzenleyen yazar çizerleri de anlamıyorum. Bu yapılanların yanlış olduğunu düşünüyorum. Olaylara iyi niyetli yaklaşmak başka birşey ortada suç yokken özür dilemek ayrı şeydir.

Konya'da 3 ilimizin mevcut belediye başkanımızın adaylığını açıklayacağız. Pazar günü 2 tanesini de İstanbul'da açıklayacağız. Temayül yoklamaları ve kamuoyu açıklamalarını değerlendirip önümüzdeki hafta da diğer illeri peyderpey açıklayacağız.

Ayakkabı fırlatma olayını doğru bulmuyorum. Gazetecinin en önemli silahı dilidir. Keşke onunla Bush'u köşeye sıkıştırsaydı."




Haberleri