Bakan Kılıç TRT HABER'e Konuştu

“Gençlerimizi suistimal etmek isteyen hem terör örgütüne hem de o düşüncede olanlara fırsat vermeyeceğiz”

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ MARDİN’DE TRT HABER’E KONUŞTU

 “Mardin’e  çok farklı yatırımlar yapacağız”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  Mardin’e çok farklı yatırımlar yapılacağını belirterek, ‘’Gençlerimizi suistimal etmek isteyen hem örgüte hem de o düşüncede olanlara fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak için gittiği Mardin’de TRT Haber'in sorularını yanıtladı.

Bakan Çağatay Kılıç, geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’de açıklamış olduğu master planı olarak değerlendirilen yol haritası çerçevesinde Bakanlığına düşen görevlerle ilgili hem yerinde bazı incelemeler yapmak hem de geleceğe doğru nasıl bir yol izleneceğini değerlendirmek üzere Mardin’e geldiğini söyledi.

“Bakanlığımıza bağlı olarak burada çok farklı yatırımlar söz konusu”

Geçen hafta Şanlıurfa’ya gittiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Bu hafta Mardin’deyiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız da sabah Şırnak’a geçtiler. Dolayısıyla tüm arkadaşlarımız bölgedeki çalışmaları koordine etmek için yoğun bir temas içerisinde. Bakanlığımıza bağlı olarak burada çok farklı yatırımlar söz konusu. Yapımı bitmek üzere olan Gençlik Merkezimiz yakında hizmete açacağız. Devam eden çalışmalarımız var. Özellikle semt sahası olarak tabir ettiğimiz futbol, basketbol, voleybol sahaları ile ilgili olarak alan kazandırmak niyetindeyiz. Sivil Toplum Kuruluşları ile yapacağımız farklı çalışmalar var. Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar, Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile yapacağımız ortak çalışmalar var. Özellikle gençlerin kendilerini geliştirmeleri, kariyer planlamalarını daha erken yapabilmeleri, sportif yeteneklerini erken yaşta tespit edip onları yönlendirme çalışmalarımız olacak. Bunu aynı zamanda federasyonlarımızla, antrenörlerimizle beraber yapacağız. Bu çalışmaları fiziki anlamdaki mekanların ortaya konması ile yapacağız” dedi.

“Gençlerimizi suistimal etmek isteyen hem örgüte hem de o düşüncede olanlara fırsat vermeyeceğiz”

Nusaybin ile Midyat Belediyesi kız voleybol takımlarının müsabakalarını izlediklerini, Mardin Stadı'nda incelemelerde bulunduklarını ve tesisi daha iyi hizmet verebilecek hale getireceklerini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, "Terörün gençler üzerindeki etkisinin tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik ne tür çalışmalar yapılacak?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Gençlerimizin sosyal anlamda aktiviteler içerisinde olmaları bizler için çok önemli. Proje desteklerimiz devam ediyor. Ülkemiz içerisindeki gezi programları, kamplarımız devam ediyor. Aynı zamanda burada yapacağımız iller arası seyahatlerle farklı illerdeki gençlerimizin birbirlerini daha çok tanımalarını istiyoruz. Gençlerimizi bu ortamdan uzak tutmak için gençlik kampları çalışmalarını yerel anlamda da yapacağız. Onları farklı anlamda suistimal etmek isteyen hem örgütün hem de o düşüncede olanların bu tür bir çalışma içerisinde olduğunu biliyoruz. Onlara fırsat vermeyeceğiz."

"Güvenlik güçlerimizin çalışmaları kararlılıkla devam ediyor"

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Çukur kazma yöntemiyle vatandaşımızın hayatını sekteye uğratma amacında olanlara karşı  güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalar, kararlılıkla devam ediyor. Bu çalışmalar bazı yerlerde sonlanmış durumda. İşte orada biz bu genç kardeşlerimizin kendilerini yetiştirebilmeleri, spor yapabilmeleri için gerekli çalışmalar yapacağız. Aynı zamanda bağımlılıkla mücadele konusunda da yapacağımız çalışmalar olacak" diye konuştu.

Mardin'deki programı çerçevesinde pazar bölgesinde vatandaşlarla sohbet ettiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Esnafımızla, gençlerimizle vatandaşlarımızla bir araya geldik.  Gençlerimiz bizlerden önlerinin açık olmasını istiyor. Onlara hayatı olumsuz anlamda yaşatmaya çalışanlara karşı amansız bir mücadele içerisinde olmamızı istiyorlar. Biz de zaten bunları kendilerine söylüyoruz. Aynı zamanda onlara destek verilmesi  ve imkan tanınmasını istiyoruz. Bütün amacımız bu" şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman dile getirdiği gençlere fırsat verilmesi, onların önünün açılması anlamındaki talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Gençlerin birbirini daha iyi tanımaları, kariyerlerini daha iyi geliştirmeleri  adına  yaptığımız çalışmaları, sivil toplum ve  iş örgüleriyle birlikte  gerçekleştiriyoruz.  KYK'da barınan öğrencilerimizin artık sadece barınmadığını orada eğitim imkanlarından da faydalandığını ve bu anlamdaki kariyer planlamalarını daha iyi yapabildiklerini görüyoruz. Bu çalışmaları  arttırarak devam ettireceğiz.  Gençlerin,  tek isteği bizlerin onların yanında olmamız. Biz de onlara, ' siz cesur olun biz sizin yanınızdayız' diyoruz. "

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri