Bafra'da eğitim karardı

Bafra ilçesinde 13 yıldır eğitim öğretim veren Bafra Anadolu Lisesi'nin elektrikleri, faiziyle birlikte 53 bin YTL'yi bulan borcu nedeniyle TEDAŞ tarafından kesildi. İl kez gazeteniz DENGE'nin gündeme getirdiği olayın ilgili makamları harekete geçirmesi b

Elektriklerin kesilmesi, okulda yapılan tadilat çalışmasını etkiledi. Elektrik kesintisi nedeniyle öğrenci işlemleri yapılamıyor ve mezun öğrencilere diplomaları verilemiyor. Okulun 3 gündür elektriğinin kesik olduğunu belirten Bafra Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Şenol Meral, "Anadolu Lisesi'nde bu elektrik kesintisi olayı iki gün önce bize intikal etti. TEDAŞ yetkilileri bize, 'siz ne yaparsanız yapın, biz okulun elektriğini keseceğiz' dediler. Biz bu konuda milli eğitime bilgi verdik' dedik. ama onlar okulumuzun elektriğini kesti. 'Okul açılana kadar okulun elektriğini kesmeyin' diye ricada bulunduk. Okulumuzda hem kayıt hem de tadilat devam ediyor. Bu çalışmamız bile elektrik kesimiyle engellendi. Tadilat çalışması varken geldiler elektriği kestiler. Tadilat çalışmasının sezon açılana kadar tamamlanması zor. Okulumuzdan mezun olanlar diploma istiyorlar biz elektrik olmadığından onlara yardımcı olamıyoruz" dedi.


TEDAŞ BU KONUDA DUYARLI OLMALI
TEDAŞ'ın bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini anlatan Şenol Meral, bu okuldan bugüne kadar iki bin öğrencinin mezun olduğunu belirterek "Şu an 700 öğrenci eğitim görüyor. Okulumuzda bazı eksiklikler halen devam ediyor. Şu an okulumuzun borcu 20 bin YTL, faizi ile okulumuzun borcu 53 bin YTL. 2005 senesinden beri okulumuza bakanlıkça ödenek verilmemiştir. Bu konuda defalarca milli eğitime yazı yazılmıştır. Ancak hala ödenek çıkmamıştır" diye konuştu. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, okula elektrik ile ilgili bir ödenek gelmediğini doğruladı ve bugün acil olarak Samsun Valiliği'ne yazı yazıldığını ve sorunun çözülmesini beklediklerini söyledi.
TEDAŞ yetkilileri de okulun sadece 2003 yılında bin 500 YTL elektrik parasını ödediğini, TEDAŞ'a gereken borç paranın ödenmediğini, okulun net 20 bin YTL borcu olduğunu, faizi ile birlikte borcun 53 bin YTL'ye ulaştığını bildirdi.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri