Ayder'de kış başka

Dünyaca ünlü Ayder yaylası'nda kış turizmi için ilk adım atıldı.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ne bağlı kaplıcaları ile ünlü Ayder Yaylasında kayak sezonu başladı.
Bayram da başlayan kar kayağı faaliyetleri Galerdüzü'nden Avusor yaylası Köprüsüne kadar olan bölümde gerçekleştirildi.

UMUT DOLU MESAJLAR

Kar aracı ile Galerdüzü'ne kadar etüt yapan Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek ve Çamlıhemşin il Genel meslis Üyesi Osman Haşimoğlu Ayder Yaylasının kış turizminde gözde yerler arasında olması için attıkları adımlardan olumlu tepkiler aldıklarını belittirler ve geleceğe yönelik umut dolu mesajlar verdiler.

KIŞ BOYUNCA AÇIK OLACAK

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek, Yaylasında Kış ayında yapılacak olan tüm etkinlikler için sezonu açtıklarını, bölgeye gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin daha kolay kayak yapabilmesi için Galerdüzü'nden Avusor yayla köprüsüne kadar olan bölümlerde Kar aracı ile kayak alanını oluşturduklarını belirtti. Başkan Melek; Ayder yaylasına gelecek olan vatandaşların konaklama yiyecek ihtiyaçlarını karşılayacakları tesislerin kış sezonu boyunca açık olacağını söyledi.

HELİKSİ KAYLAĞI İLE MERHABA

Çamlıhemşin İl Genel Meclis Üyesi Osman Haşimoğlu ise 2004 yılında başlayan ve devam etmekte olan Ayder Kış sporları'na heliksi kayağı ile merhaba dediklerini belirterek, bölgede çeşitli dallarda kayak sporlarına devam ettiklerini, bu yıl ise ilk defa gelecek olan turistlere kar aracı ile Kavrun yaylasına götürüp oradan Ayder'e kadar kayak yapma imkanını sağlayacaklarını ifade etti.



BÖLGE ve İLÇELER Haberleri