Avrupa İletişim Ağı toplantısı başladı

Avrupa İletişim Ağı (EEN) 2. Ulusal Eşgüdüm Toplantısı, Samsun Sanayi ve Ticaret Odası'nın (STSO) ev sahipliğinde başladı

Samsun Yelken Kulüp'te düzenlenen toplantıya, Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara 1, Marmara 2, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Avrupa İşletmeler Ağı'nda görev alan 70'in üzerinde çalışan katıldı. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, açılışta kısa bir konuşma yaparak toplantının verimli geçmesini diledi. Toplantıda, KOSGEB Dış İlişkiler Müdürü Selma Tezyetiş, koordinasyona ilişkin çeşitli bilgiler aktardı.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
Mevcut durum hakkında konsorsiyum liderleri hakkında bilgi verilmesinin ardından finansal ve faaliyet bazında raporlamaya ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Yapılacak değerlendirme ile sona erecek toplantının ardından katılımcılara Samsun'un tanıtımının yapılacağı, etkinliğin STSO'daki ağırlama ile sona ereceği bildirildi.

AVRUPA İŞLETMELER AĞI NEDİR?
AB Rekabet Edilebilirlik ve Yenilikçilik Programı kapsamında oluşturulan Avrupa İşletmeler Ağı'nda, 27 AB ülkesinde, Türkiye, Makedonya gibi aday ülkelerde ve diğer ülkelerde KOBİ'lere geniş bir yelpazede yardım, destek ve danışmanlık hizmeti sunulması amaçlanıyor.

7 KONSORSİYUM KATILIYOR
AB Rekabet Edilebilirlik ve Yenilikçilik Programı 2008 yılında dahil olan Türkiye ise Avrupa İşletmeler Ağı'na Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara 1, Marmara 2, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde oluşturulan 7 konsorsiyum ile katılıyor.
Karadeniz Bölgesinde oluşturulan konsorsiyumda STSO, KOSGEB Samsun İş Geliştirme Merkezi (İGEM), KOSGEB Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Teknoloji Merkezi (TEKMER), KOSGEB Karadeniz Üniversitesi TEKMER, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası yer alıyor.

600 ORTAK İŞLETME BİR ARAYA GELDİ
Avrupa ve ötesinde yerel düzeyde rekabetin ve inovasyonun geliştirilmesi amacıyla 40'ı aşkın ülkedeki 600 ortak işletmenin bir araya gelmesiyle oluşturulan Avrupa İşletmeler Ağı, Avrupa içindeki işletmelere destek ve tavsiye sunmasının yanı sıra AB'deki olanakların çoğundan yararlanmaları için işletmelere yardımcı oluyor.



GÜNCEL Haberleri