Atatürk Kültür Merkezi'ndeki...

Nihat Kahvecioğlu

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDEKİ
SEMİNER VE SERGİNİN ARDINDAN, AKILDA KALAN GÖRÜNTÜLER..!

      Geçtiğimiz 08 Haziran Pazar günü, Atatürk Kültür Merkezinde –AKM- bir seminer ve sergi vardı. Bu seminer ve sergiye de Samsun Elektrik - Elektronik Teknisyenleri Odası ev sahipliği yaptı.
Uydu Dünyası Dergisi ve Türkiye Bilgi Teknolojileri Platformu-TÜBİTEK- nun ortaklaşa düzenlediği, Orta Karadeniz Sayısal-Dijital-TV Teknolojileri seminer ve sergisi geniş katılımlı oldu. Çankırı, Tokat, Amasya, Çorum, Ordu ve Giresun" u kapsayan bu etkinliği içerik ve yer olarak anlatayım istedim.
Karadeniz"in tam ortasından Anadolu"ya açılan kapı olan SAMSUN, bir çok seminere, konferansa ev sahipliği yapmakta.
Çok çabuk gelişen ve değişime uğrayan teknik meslek dalı hiç şüphesiz Elektrik -Elektronik meslek grubudur. Aldığımız bir cihazın belki de daha kullanmasını öğrenmeden bir yeni modeli çıkıyor. Her an kendini geliştirip yenileyen Elektrik - Elektronik dünyasında, bu yenilikleri zaman zaman sıkça satıcılara ve servislere anlatmak, duyurmak gerekiyor. Kim tarafından? Üretici ve teknik eğitim almış insanlar tarafından. Siz ürettiğiniz ürünü tüketiciye anlatmak zorundasınız ki tüketici, o ürünle neler yapılabildiğini, özelliklerini öğrensin, ürüne ilgi duysun. İşte bunun yollarından biri de seminer ve sergilerdir.

ÇAĞIMIZ BİLGİ VE TEKNOLOJİ
ÇAĞIDIR. SÜREKLİ YENİLENEN
BİLGİ VE TEKNOLOJİNİN GERİSİNDE KALMAMAK GEREKİR. ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNİSYENLERİ;
BİLGİ VE TEKNOLOJİ ÇAĞINI YAKALAMALIDIR.

Geçmiş bir seminer ve sergiyi dile getirip yazıya dökmemin amacı, çok geniş katılımlı ve yoğun ilgi duyulan seminer ve sergiye, hizmet anlamında salonun yetersiz oluşuydu. Belki salon seminer için kürsü ve oturma şekliyle iyi. Fakat yer sergi ve ikrama, öğle üzeri ise yemeğe uygun değil. O kalabalığı sağa - sola taşımakta mümkün değil ve uzun zaman kaybı.
Görüntüyü aktarayım. Kalabalığın ellerinde tabak ve içecekler; merdiven başında, merdiven korkuluklarında, süs havuzlarının kenarlarında, pencere mozaiklerinde, elektronik cihaz sergilerinin stant kenarlarında..! Velhasıl perişan ve çirkin bir görüntü. Ne yediğinizden, ne de içtiğinizden zevk alıyorsunuz. Çok güzel geçen seminerin yemek arası işkencesi.
Ev sahibi olarak inanınki mahcup oldum. Koskoca Atatürk Kültür Merkezinin koridorlarında; Devrilmiş ayran bardakları, yere düşmüş çay şekerleri, kıymalı-pasta parçaları ve ıslak mendiller. Küçük çöp kutuları dolup taşmış. Sanki yılanlı dere çöp istasyonundasınız..!
Umarım en kısa sürede büyük otel ve eski otogardaki yerler yapılırda, Samsun"a yakışır toplantı ve ağırlama salonlarına kavuşuruz.Cazibe merkezi olsun diye uğraştığımız Samsun"da 300 kişi katılımlı seminer ve sergide yaşadıklarımız..!
Her şey gönlünüzce olsun.
SEVGİLERİMLE.

NOT: Geçen haftaki yazımı, yoğun iş trafiği ve şehir dışında olduğumdan gönderemedim. Tüm okurlardan ve gazeteyi hazırlayan ekipten özür dilerim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.