Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır’ın yaptığı dua ile başlayan açılış organizasyonu, Samsun protokolünün yoğun ilgisine sahne oldu.
Açılışa önceden planlanmış bir takım ziyaretleri nedeniyle katılamayan AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı telgraf gönderirken, törene Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, Canik Belediyesi Başkan Vekili Muzaffer Emuce, Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Altunsoy, Atakum İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, sağlık sektörü temsilcileri, basın mensupları, işletme sahibi Semih Saygılı’nın dost çevresi ve Denge Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Bahadır katıldı.
“Lezzetle anılmak istiyoruz”
Et lokantası alanında yeni bir girişime imza atan Semih Saygılı, açılış konuşmasında duygularını şu sözlerle dile getirdi: “15 yıl boyunca canlı müzik ve kafe işletmeciliği yaptığımız bu noktada, artık et lokantası konseptiyle hizmet vereceğiz. Hedefimiz sadece karın doyurmak değil, akılda kalıcı lezzetler sunmak. Et bizim uzmanlık alanımız, lezzet ise en büyük tutkumuz. Yanımızda olan herkese içtenlikle teşekkür ediyorum.”
Gelenekten ilham, sunumda yenilik
Nefes Et Lokantası, Türk mutfağının geleneksel et yemeklerini modern sunum teknikleriyle buluşturarak Samsun halkına yeni bir gastronomi anlayışı kazandırmayı amaçlıyor. Açılış sonrası davetlilere ikram edilen lezzetler beğeni toplarken, lokantanın kısa sürede Atakum’un önde gelen mekânları arasında yer alması bekleniyor.