ATAKUM BELEDİYESİ UYGULAMALARI

Erol Sancak

Kuaför ve berberlerin Pazar günleri çalışması yasakmış. Ki bu konuda genelge de mevcut. Atakum belediyesi zabıta ekipleri Pazar günü kuaförleri denetliyormuş açık mı kapalımı diye. Ne güzel bir uygulama. Farklı bir uygulama gelene kadar mevcut uygulama geçerlidir ki yapılan uygulamada bir sıkıntı yok. Neden böyle bir uygulamaya gidildi orası ayrı bir konu. Haftanın 6 günü çalışan bir kişinin tek tatil günü olan Pazar günü berbere veya kuaföre de gidememesi de ayrı bir sıkıntı ki ben de bu sıkıntıyı yaşayanlardanım.

Ama dediğim gibi genelge değişene kadar mevcut genelge de yazılı olan hükümler uygulanmak zorunda.  İlkadım ve Canik belediyesi zabıta ekipleri tutanak tutup ceza düzenlemesine rağmen Atakum belediyesi sadece tutanak tutup ceza uygulaması yapmıyormuş. Bu haberi okuyunca hiç şaşırmadım. Çünkü Atakum bölgesi bu tür uygulamalarda tam bir cennet. Ne kanun var ne yönetmelik hepsi kâğıt üzerinde.

Birkaç köşe yazımda Atakum da ki İnşaatlardan bahsetmiştim. Ama Belediyeye 200 metre mesafede yapılan inşaat çalışmalarını, kaldırım ihlallerini, çevreye ve çevre sakinlerinin yapmış olduğu şikâyetlerin belediye tarafından dikkate alınmadığını görünce yukarıda bahsetmiş olduğum habere neden şaşırmadığımı daha iyi anlamışsınızdır.

Tüm bunlar neden yapılır?

Oy kaybetmemek için mi?

Farkında değilsiniz belki ama düşündüğünüzden daha çok oy kaybediyorsunuz. Reisin kredisini tüketmeye kimsenin hakkı yok. 

Başka hesaplarınız varsa da!

Diğer ilçelerde yok mu inşaat?

Tatbikî var bakın İlkadım belediyesi alanında ki inşaatlara. Tam olmasa bile iş güvenliği ile ilgili önlemler kısmen de olsa alınmakta.

İş güvenliğinin alınıp alınmadığının kontrolü Belediyenin görevi mi?

Değil tabi ki. Çalışma il müdürlüğünün görevi.

Ama belediye ile ilgili olan kısımlarda ben bir eksiklik göremedim. Hele kaldırım işgaline hiç rastlamadım. Rastlasam onu da yazarım buraya. Ama inşaat cenneti Atakum bölgesi. Her gün yeni bir inşaat yükseliyor. Öyle ki bazen bir bakıyorsunuz bir yol tamamen çimento taşıyan kamyonlar tarafından gelişi güzel kapatılmış.  Soruyorsun bu yolu kapatmak için belediyeden veya emniyetten izniniz var mı?

Yok.

Ne diye yolu kapatıyorsunuz o zaman?

Boşa bekleme dön geri başka çıkış yolu ara. Bazı zamanlar öyle durumlar yaşadım ki evime gitmek için 3 farklı yol güzergâhı denemek zorunda kaldım.

Hadi sen vatandaş olarak bir yolu kapat da görelim. Oğlunun veya kızının nişanını sokağında yapmak için bile kırk yerden izin alıyorsun.

Ne gerek var ki iki mikser koy yolun iki tarafına ortada da nişanını yap güzel güzel.

Eşkıyalık illa silahla mı yapılır? Bu da bir nevi şehir eşkıyalığı değil mi? Kanun bilmez, adap bilmez, insanlara saygıdan yoksun kişilerin dağ başında yapılmayacak şeyler maalesef güzelim Atakum ilçesinin her sokağında karşılaşmak mümkün.

Hiçbir şeye karışmayacaksanız o koltuğu neden işgal ediyorsunuz?

6 ay boş bırakın emin yokluğunuzu kimse fark etmez.

Sağ kalın.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.