'Asgari ücret 2 bin TL olmalı'

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Hasan Var ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Belediye-İş Sendikası Samsun Şubesine bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit asgari ücretin 2 bin TL olması gerektiğini ön sürdü.
Ziyaret de konuşan, Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Hasan Var, partilerinin işçilere ve onların temsilcileri olan sendikalara her zaman yakın olduklarını ve 'Alın teri kurumadan işçinin hakkı ödenmelidir' anlayışı içinde olduklarını ifade etti. İktidarları döneminde ise işçiye ve asgari ücrete en yüksek zammı vererek çalışana vermiş oldukları değeri gösterdiklerini öne süren Başkan Hasan Var, ”Yeniden iktidar olduğumuzda ise sefalet ücreti olan asgari ücreti geçinebilir ücretlere çıkartacağız. Ve işçinin hakkını alın terleri kurumadan zamanında vereceğiz” dedi.
SP İl Başkanı Var ziyaretlerinin sebebinin bir seçim ziyareti değil, çalışanların sorunlarını dinlemek olduğunu ifade ederek, “Biz seçim olup olmamasına bakılmaksızın toplumun bütün kesimlerinin yanında olmaya özen göstermekteyiz.” dedi.
'YOKSULLUK SINIRI DA 2.000 TL SEVİYESİNDE'
Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit ise önümüzdeki günlerde açıklanacak olan asgari ücretin, beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu belirtti. İlyas Yiğit, ”Asgari ücret insanlık onuruna yakışır. İnsanca geçinebilecek, çocukları ile ilgili gelecek kaygısı yaşamadan ay sonunu bakkalın, manavın kasabın önünden rahatlıkla geçebileceği bir ücret olması gerekir. Bunun ölçüleri de bellidir. Gerek Türk-İş'in gerekse resmi kurumların açıklamış olduğu yoksulluk sınırının üzerine çıkması gerekir. Bu yoksulluk sınırı da 2000 TL seviyesindedir. Yani asgari ücret en az 2000 TL olmalıdır.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri