AR-GE ve istihdama yeni düzenleme

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, sanayi stratejisi belirlerken işadamlarından gelen değerlendirmeleri dikkate alarak, AR-GE teşviki ve istihdam konusunda yeni düzenlemeler yaptıklarını açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konseyi toplantısı, bugün Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, Bakan Zafer Çağlayan'ın sanayici geçmişi nedeniyle başarılı çalışmalara imza atmasını umduğunu belirterek, "Türkiye'nin olmadık projelerinin hepsinin hayata geçtiği bir dönemi yaşayacağımız ümidindeyim" dedi.
Bakan Çağlayan ise konuşmasına, "İçinde yetişmekten şeref duyduğum bir ortamda bugün sizlerle olmak büyük keyif" diyerek başladı. Göreve geldiği günden beri tüm illerdeki sanayicilerle görüş alışverişinde bulunduğunu belirten Çağlayan, yıllardır dile getirilen sanayi envanterini gerçekleştirecekleri müjdesini verdi. Çağlayan, 81 ilde 60 bine yakın sanayicinin kaydının olduğunu, ancak bunun yine de gerekli bilgiyi sağlamakta yetersiz kaldığını kaydetti. Etkin bir sanayi stratejisi belirleyeceklerini ve sanayi teşvik sistemi kuracaklarını da açıklayan Bakan Çağlayan, "Bakanlığımızın koordinasyonunda sanayi stratejisi, sanayi politikası ve envanteri, ayrıca ticaret envanteri ortaya konacak" diye konuştu.

106 milyon dolar ihracatıyla Türkiye'nin dünyadaki en büyük 17. ekonomi olduğunu hatırlatan Çağlayan, ABD kaynaklı global krizin kolay atlatılması için Ekonomi Koordinasyonu Kurulu'nu kurduklarını ifade etti. AR-GE personeli maliyetinin yarısını devletin karşılamasını öngördüklerini de söyleyen Çağlayan, ayrıca istihdamdaki idari, yasal ve mali engellerin de azaltılacağını açıkladı. Çağlayan, işsizlik sigortası ve kıdem tazminatı konularının da gündeminde olduğunu belirtti.

TÜRKİYE Haberleri