Adımlarımızı futbolumuzun geleceği için atıyoruz

TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, "Attığımız tüm adımları günü kurtarmak için değil, futbolumuzun geleceği için atıyoruz." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, geride kalan faaliyet dönemiyle ilgili detaylı bir konuşma yaptı.

Tek odaklarının Türk futbolunu layık olduğu yere taşımak olduğunu vurgulayan TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, "En temel hedefimiz, bir futbol iklimi ve zemini yaratarak herkesin rahat nefes alabileceği adil rekabet ortamı inşa etmektir. Biz adeta Türkiye'de futbol iklimini zehirleyen ayrık otlarını temizliyoruz. Toprağı temizleyeceğiz ki, attığımız tohumlar sağlıklı bir şekilde filizlensin. Bu elbette sabahtan akşama olmuyor. Değişim her zaman sancılı olmuştur fakat biz, sancılı da olsa bu konuda kararlıyız. Tüm mücadelemiz, gençlerimize, çocuklarımıza ve tüm futbolseverlere daha iyi bir gelecek inşa etmek içindir. Attığımız tüm adımları günü kurtarmak için değil, futbolumuzun geleceği için atıyoruz. Geçen sezon bu yolda ciddi ilerlemeler kaydettik. Yönetim olarak hakkaniyetli bir yaklaşımı esas alarak futbolun gelişimi için hareket ettik. Tüm futbol paydaşlarımızın önerilerini dikkatli şekilde değerlendiriyoruz; ortak aklı değerli ve kıymetli görüyoruz. Ancak iyiyi teklif etmeden sadece eleştirmek hiçbir katkı sağlamamaktadır. Eleştiri ancak daha iyi bir teklif olursa bir anlam ifade etmektedir. Şeffaflık ilkesi kapsamında kulüplere, 'Gelin hakemlik sistemini devredelim, siz de taşın altına elinizi koyun' dedik ve Danışma Kurulu teklifini yaptık. Kulüpler Birliğimiz ile bu konuda çalışıyoruz, önemli ilerlemeler kaydettik, inşallah hep beraber yöneteceğiz. Samimiyetle bu gücü devretmeye hazır olduğumuzu gösterdik. Bizim kafamızın arkasında farklı hesap kitap yok. Tek odağımız Türk futbolunu lâyık olduğu yere taşımak, marka değerini yukarıya çıkarmaktır. Hakem havuzumuzda gençlerin önünü açtık, açmaya da devam ediyoruz. Gençlerimize güveniyoruz, hataları olacaktır. Geçmişin tortularını kararlılıkla futbolumuzdan temizleyeceğiz. Müsabakaların %70'ini genç yüzler, %30'unu da tecrübeli isimler yönetti. Önceki yıllarda bunun tam tersi bir tablo vardı. Yaş ortalamaları kademeli olarak düşürülmektedir. Üst klasman hakemlerinin yaş ortalamaları 37'den 33'e, FIFA ise 38'den 35'e indirilmiştir." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri