6. Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, Başkan Yardımcısı Veysel Köroğlu, Dernek Saymanı İsmail Karaismailoğlu, Sekreter Mustafa Kılıç'tan oluşan heyet Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'ı makamında ziyaret ederek hem başarı dileklerini hem de kent içerisindeki sorunlarını iletti.
GÖRME ENGELLİLER TANINMIYOR
6 Nokta Körler Derneği Başkanı Aynur Yiğit söze görme engellilerin sosyal hayatta karşılaştıkları zorlukları anlatarak başladı. Yiğit şöyle konuştu: "Görme engelli vatandaşlarımızın 3 temel unsuru var. Birincisi eğitim, ikincisi sosyal hayata adapte olması üçüncüsü de istihdam edilmesidir. Görme engellilere nasıl yaklaşılacağı ile ilgili emniyet mensuplarına kurum içi bir eğitim semineri düzenlenmesini istiyoruz. Çünkü biz fazla tanınmıyoruz. Bize nasıl yaklaşılacağı bilinmiyor. Görme engelli vatandaşlarımızın her türlü sorunlarını anlatılabilecek her konuda bir eğitim verilmesini istiyoruz" dedi.
HERYERDE ZORLUK ÇEKİYORUZ.
Sosyal hayatın her alanında zorluk yaşadıklarına dikkat çeken Yiğit, "Mesela trafik düzeni, yayaların görme engelli vatandaşlara karşı tutumu yani bu konuda polis eğitim başlatırsa sokaktaki vatandaş da bize daha yardımcı olacaktır" diye konuştu. Bu sorunların çözümü için en kısa zamanda gerekli çalışmaların yapılacağını ifade eden Erkan, yönetim kurulu üyeleriyle tek tek sohbet ettikten sonra sorunların çözümü için elinden geleni yapacağını söyledi.
KADER'DEN ZİYARET
Ayrıca, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi, Erkan'ı ziyaretinin ardından Kadın Adayları Destekleme ve Eğitim Derneği (KA-DER) üyelerini ağırladı. KADER üyeleri, 6 Nokta Körler Derneği üyeleriyle sorunları üzerine sohbet etti, çözüm bulabilecekleri konularda her zaman yardımcı olabileceklerini söyledi.
Zekeriya FIRAT - Anıl OLFAZ