Cuma günü manşetten verdiğimiz 'İstihdam yoksa istemiyoruz' başlıklı haberimizin ardından Dereköy Beldesi Merkez Muhtarı Orhan Gören, beldeye yapılacak olan Akaryakıt depolama ve dolum tesisi hakkında farklı açıklamalarda bulundu. Yöreye yapılacak olan yatırımın desteklenmesi gerektiğini belirten Gören, bölgede 10 yerine 5 kişinin de istihdam etmesinin bölge yararına olacağını dile getirdi. Gören, "Burası yıllardan bu yana göç veren bir yer. Biz burada artık yatırım olmasını, gençlerimizin göç etmeyip burada çalışmasını istiyoruz. Belki yapılacak yatırımda 10 kişi istihdam edecek ama bu beldede 10 gencimizin iş imkânı bulması çok önemlidir. Bu tesise olumlu bakmamın tek sebebi de budur. Yoksa alternatif seçenekler olsa en son düşüneceğim faktör bu olur. Ayrıca bu bölgenin kalkınması sadece o yöreyle olmaz, dışarıdan yatırım olmadığı sürece burası nasıl kalkınacak" dedi.
KARŞI ÇIKANLARIN TUZU KURU
Gören, bu yatırıma karşı çıkanların ise burada yazın yaşayan ve maddi durumları iyi olanlar olduğunu belirterek, "Bu yatırıma karşı çıkanların çoğu burada yazlıkları olan ve sadece yazları kalan ve ayrıca maddi durumları iyi olanlardır. Onlar komşularının nasıl ne şekilde yaşadıklarını bilmezler. Burada çoğu ailenin çocuğu işsizdir. Ben ve çoğu insan bu yatırımı istiyoruz" diye konuştu.
ÇOCUKLARIMIZ İŞ İSTİYOR
Dereköy halkı olarak en büyük derdin işsizlik olduğunu ifade eden Muhtar Gören, Dereköy Belediyesi Başkanı Ahmet Topal ve kendi çabalarının yöredeki işsiz sayısını azaltmak olduğunu dile getirdi. Gören, "Bunu yanlış yönlendirerek, yanlış yerlere çekmeye uğraşacak olanlar vardır, olacak da. Bizim artık iş ve aştan başka düşünecek daha büyük bir sorunumuz yok. Burada herkes iş istiyor. Ve karnım açken, çocuklar aş isterken bizler bu yatırımı tabi ki destekleyeceğiz" dedi.
Ercan ÜSLÜ