2 yıl içinde tamamlanacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 108 milyon Euro'ya ihalesi yapılan 'Hafif Raylı Sistem Projesi'nin 2 yıl içinde tamamlanacağı müjdesini verdi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, uzun yıllardır Samsun kamuoyunun gündeminde bulunan 'Hafif Raylı Sistem Projesi'nde gelinen son durum hakkında bilgi verdi. İhaleyi 108 milyon Euro'ya alan Alsim Alarko Ansaldobreda Konsorsiyumu'nun vakit kaybetmeden dev proje için hazırlıklara başladığını söyleyen Başkan Yılmaz, "17.5 kilometre uzunluğundaki şehir merkezi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında kurulacak proje 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Uzun zamandır hayata geçirilmesi beklenen raylı sistem uygulanma safhasına gelmiştir" diye konuştu.

10 GÜN İÇİNDE ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK
Yılmaz, 10 gün içerisinde üstlenici firmanın makine parkını da kurarak güzergahta çalışmalara başlayacağının belirterek "Kentin batısı şehir merkeziyle kopuk durumda idi. Raylı sistem bu kopukluğu gidecek ve birleştirecek. Sadece yazları vatandaşların ağırlıklı ikamet ettiği Atakum, Atakent, Kurupelit, Altınkum beldeleri yaz-kış yaşanan bir yer haline gelecek. Proje kente rant kazandıracak, ulaşımı modernize edecek, şehrimize estetik katacak. Samsun'un her gün biraz daha güzelleşiyor. Samsun Türkiye'nin en gözde, parmakla gösterilecek kenti durumuna gelmiştir. Çevre, ulaşım, sağlık, eğitim, regülasyon, turizm çalışmalarında gerekli her türlü ihtiyaç 3 yıl içinde giderilerek şehrimiz her şeyi hazır modern kentler arasında olacak. " dedi.

90 BİN YOLCU TAŞIYABİLECEK
Hafif Raylı Sistem Projesi, kent merkezinde Shell Kavşağı ile OMÜ arasını kapsıyor. Proje Körfez-Cumhuriyet durakları arasında uzanan 15.2 kilometre çift hatlı ve Körfez-Üniversite arasında uzanan 2 kilometre uzunluğunda da tek hatlı bir tramvay sistem hattı olarak inşa edilecek. 2010 yılında bitirilecek projede günde gidiş-geliş (tam gün) minimum 270 sefer yapılacak ve yaklaşık 90 bin yolcu taşınacak. Toplam 17.5 kilometre mesafeye inşa edilecek hafif raylı sistemde, 21 adet durak, 13 adet cer gücü trafo, işletme, bakım, onarım, araç depolama, tesislerinin yer aldığı 1 adet depo sahası bulunacak, ayrıca hat güzergahı yüzde 7 azami eğim olarak inşa edilecek. 32.5 metrelik 16 vagon ise hizmet verecek.

GÜNCEL Haberleri