Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a gelişinin 90. yılı nedeniyle yapılacak kutlama etkinlikleri kapsamında ''19 Mayıs Beste Yarışması'' düzenlendiğini söyledi.
REPETUARA YENİ ESERLER KAZANDIRALACAK
Yarışmada Türk Sanat Müziği repertuarında kullanılabilecek nitelikte eserlerin seçileceğini anlatan Karanfil, şunları söyledi; İki aşamalı yarışmanın ön elemesi, ön jüri tarafından 25-27 Nisan arasında yapılacak. Ön jürinin oybirliğiyle belirlediği, finale kalan 10 eserin bestekar ve söz yazarlarının isim listesi, bir tutanakla Samsun İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve İdari İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne teslim edilecek.''
FİNAL 23 MAYIS'TA
Ön elemenin ardından finalin 23 Mayısta yapılacağını bildiren Karanfil, ''Program sunucusunun ve jüri üyelerinin seçiminde Samsunlu hemşehrilerimizi ağırlamaya özen gösterdik. Bu nedenle de Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın sunuculuğunu Samsunlu Ayşe Egesoy yapacak. Final jürisinde Onursal Başkan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Devlet Sanatçısı Orhan Gencebay, Kutlu Payaslı, Mustafa Sağyaşar, Bestekar Şahin Çangal, Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Emekli Şefi Taner Çağlayan, ses Sanatçısı Serap Kuzey, Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şefi Yardımcısı Ahmet Sedat Mete, Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Cengiz Cermen, Emekli TRT Ses Sanatçısı Ali Şenozan, Samsun Devlet Korosu Emekli Şef Yardımcısı Cavit Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı Engin Çır, TRT'den emekli Tanbur Sanatçısı Erol Sayan, Koro Şefi Samsunlu Ömer Umutlu ve Samsunlu bestekar Turhan Taşan yer alacak'' dedi.
BAŞVURULAR 120'YE ULAŞTI
Yarışmaya Türkiye'nin her yerinden başvuruların geldiğini ve şu anda 120'yi aşkın başvuru olduğunu ifade eden Karanfil, yarışmaya katılmak isteyenlerin 25 Mart Çarşamba mesai bitimine kadar başvurması gerektiğini belirtti. Yarışmada birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin ve 7 kişiye de 2 bin 500 TL mansiyon ödülü verilecek. Yarışmaya, yarışma seçici kurul üyeleri, jüri üyeleri, bunların birinci ve ikinci derece yakınları dışında herkes katılabilecek.