'Samsun'u dünyaya tanıtalım'

'Samsun'u dünyaya tanıtalım'
Samsun'da bir havacılık kulübü tarafından sportif amaçlı faaliyetler için yaptırılan ve arazisi Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait olması ve kira sorunu nedeniyle faaliyetleri durdurulan Engiz Havaalanı...

Samsun'da bir havacılık kulübü tarafından sportif amaçlı faaliyetler için yaptırılan ve arazisi Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait olması ve kira sorunu nedeniyle faaliyetleri durdurulan Engiz Havaalanı'nın tekrar açılması için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.
Samsun Sportif Havacılık Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, yaptığı açıklamada 1999 yılından geçerli olmak üzere Milli Emlak Müdürlüğünün kendilerinden 59 bin YTL kira bedelini faizleriyle birlikte 380 bin YTL olarak istediğini belirterek, ödeme imkanı bulamadıkları için de hangarları ve havaalanını boşalttıklarını söyledi.
Havaalanının Milli Emlak Genel Müdürlüğünden İl Özel İdaresine tahsisi için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Kolbakır, havaalanını tekrar aktif hale getirmek istediklerini bunun için de çıkış yolu aradıklarını ifade etti.
Havacılık alanın da Samsun ve Türkiye adına çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Kolbakır, şunları kaydetti:
"Biz Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiştik. Kendi imkanlarımızla uçaklarımızı imal ettik. Samsun Valiliğinin katkılarıyla da Engiz Havaalanı'nı yaptık. Türkiye'nin bu konuda adını dünyaya duyurduk. Şimdi de 'Deneysel Uçak İmalatı' projemizi hayata geçirmek istiyoruz."
Deneysel uçak projesiyle dünyaya açılmak istediklerini belirten Kolbakır, "Dünyada kullanılan küçük çaptaki deneysel amaçlı uçakları burada imal etmek istiyoruz. Bunun içen teknik kadromuz ve imkanımız var. Samsun'u havacılık alanında dünyada söz sahibi kent haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

AA