Samsun'da Türkiye-Filistin kardeşliği

Samsun'da Türkiye-Filistin kardeşliği
Samsun'un İlkadım ilçesindeki Kışla Yaşardoğu İlkokulu’nda, İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı soykırım ve katliamı kınamak, yaşananlara farkındalık oluşturmak amacıyla kermes düzenlendi.

İlkadım’ın en büyük okullarından olan Kışla Yaşardoğu İlkokulu’nda okulun duyarlı öğretmenlerinden Hamide Kaplan, Firuzan Sağıroğlu, Ayşe Çelikezen, Fatma Erkazan, Zeynep Küçükkazdal tertip komitesi başta olmak üzere tüm öğretmenler, tüm okul el ele vererek kermes düzenledi.

manset-2.jpeg

Bu kermeste İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı soykırım ve katliamı kınamak, yaşananlara farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendi.

manset-4.jpeg

Okul bahçesin de kurulan Kermeste hazırlanan yiyecekler ev yapımı ürünler; halk eğitimi öğretmen. ve kursiyerlerinin hazırladığı mefruşat ve giyim Filistin temalı anahtarlıklar, bileklikler, çantalar tokalar, bereler Filistin yararına satışa sunuldu.

manset-4.jpeg

Kermese öğrenci, öğretmen, okul velileri başta olmak üzere yoğun bir katılım sağlandı. Çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı kermeste 100 bin Türk Lirası'ndan fazla para toplandı. Kermesten elde edilen bu gelir AFAD tarafından Filistin’deki ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılacak.

manset.jpeg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum