Samsun'da "Saadet" rüzgarı

Samsun'da "Saadet" rüzgarı
Samsun'da Saadet Partisi lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş rüzgarı esti. Partisinin il başkanlığı olağanüstü kongresi için Samsun'a gelen Kurtulmuş, partililer tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Kurtulmuş, Samsun ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Kurtulmuş, Samsun'un sorunları şöyle sıraladı: "Samsun'daki asıl sorun işsizlik. Samsun'da üniversite bitirmiş diplomalı işsizler var. Samsun'daki asıl sorun yoksulluk, Samsun'da, asıl sorun hanımların kaynatamadığı tencereler. Samsun'daki asıl sorun şekerin para etmemesi, Samsun'daki asıl sorun özelleştirme sonucu peşkeş çekilen tütün fabrikaları..."


Saadet Partisi Olağanüstü İl Kongresi, Hasan Doğan Spor Tesislerinde gerçekleşti. Binlerce kişinin doldurduğu tesislere Saadet Partisi Genel Başkanı Profesör Doktor Numan Kurtulmuş'un girmesiyle salonda 'Başbakan Kurtulmuş' sesleri yükseldi. Salonda kongre boyunca partililer zaman zaman 'Saadet gelecek, zulüm bitecek..' şeklinde slogan attılar. Saadet Partisi'nin 4. kongresi için Samsun'a gelen Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Saadet Partisi 5. kongrede iktidar olacak" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ KONGREDEYDİ
Kongre sürerken İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan da, salonun üst katındaki yenilenmiş Canik İlçe projelerini kapsayan maketlere baktı. Erkan, Canik İlçesi'nin 2023 yılındaki hali olan maketi ilgi ile inceledi.

BAŞAR'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI
Kongre öncesi divan başkanı ve divan kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanlığı için Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç görevlendirildi. Daha sonra teşekkür maiyetinde bir konuşma yapan eski İl Başkanı Nuri Başar, tüm herkese teşekkür ederken, Samsun yerel basınına ilgisinden dolayı ayrıca teşekkür etti. Başar'a konuşmasının ardından İl Kadın Gençlik Kolları çiçek ve tablo takdim etti.

SP TÜRKİYE'NİN PARLAYAN GÜNEŞİ
Kongre seçimi öncesi son olarak Genel Başkan Profesör Doktor Numan Kurtulmuş kürsüye çıkarak Türkiye siyasetine yönelik açıklamalarda bulundu. Sözlerinin başında Saadet Partisi için Türkiye'nin parlayan yıldızı diye bahseden Kurtulmuş, genel seçimlerde ise partinin Türkiye'nin parlayan güneşi olacağını kaydetti.

'BİZ ADALET ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORUZ'
Geçtiğimiz hafta Kocaeli de gerçekleşen kongreden sonra Samsun'da da aynı coşkulu bir kongreyi daha katıldığını belirten Kurtulmuş, "Saadet Partisi Türkiye meselelerini nasıl çözeceğini tartışırken, iktidar ve muhalefet dalaşma içerisindedir. Saadet Partisi adalet üzerinden siyaset yapmaya gayret ederken, onlar birbirlerinin üzerinden geçinmektedir" diye konuştu.

ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR
Kurtulmuş, son 6 aydır sürdürülen demokratik açılım konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Açılım konusunda iktidarın hazırlıksız yakalandığını ifade eden Kurtulmuş, barış ve kardeşlik için gönüllü birliktelik projesini seneler önce başlattıklarını belirterek, "Barış ve kardeşlik projesinde Türkiye'nin yeni sivil ve demokratik bir anayasa yapmasını talep etmiştik. Fakat iktidar bu açılım sürecini ellerine yüzlerine bulaştırdı" dedi.

ANTİDEMOKRATİK AÇILIM
Açılım süreci içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu da PKK ve DTP'nin muhatap alındığını, Menzil gibi maneviyatı büyük olan yerlerin dinlenmediğini dile getiren Kurtulmuş, "Adı demokratik, ancak iktidarın uyguladığı antidemokratik bir açılım oldu" şeklinde konuştu.

ADI DEMOKRATİK AÇILIM
Doğu Anadolu da bulunan 23 vilayette DTP'nin yüzde 23,4'lük bir oy aldığını söyleyen Kurtulmuş, geriye kalan yüzde 75'lik kesimin oy vermediğini belirterek, "Madem demokratik açılımdı. Madem bas bas bağırarak bu 72 milyonun sorunudur dediler. Peki, neden herkese sormadılar? Soruyorum neden herkese sormadılar?" dedi.

SAADET PARTİSİ MANEVİYATÇI
Türkiye'de sağ, sol, milliyetçi, muhafazakâr diye bir şeyin artık olmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Artık Türkiye'ye yeni bir siyaset gereklidir. Biz muhafazakâr değiliz. Muhafaza edilecek bir şey yok. Biz maneviyatçıyız. Ve biz Türkiye'yi manevi değerleri üzerinden yücelteceğiz" dedi. Genel Başkan Kurtulmuş'un ardından salondaki herkes, "Fark var, Saadet var. İnanç var, Saadet var. Saadet var, Fark var" şeklinde slogan attılar. Daha sonra delege listeleri okundu ve delegeler oy kullanmak için sandığa gitti.

Yönetim Kurulu Üyeleri
Ahmet Avcı, Ahmet Köseoğlu, Ali Okutan, Arif Özkurt, Aydın Ersoy, Cemil Çini, Cengiz Zor, Harun Reşit Özer, Hasan Öaztürk, Hasan Tahsin Şengül, Hilmi Çeliksoydan, İrfan Şenocak, İsmail Çelik, Kasım Yıldız, Mehmet Cem Yazgan, Mehmet Figen, Muhammed Okutan, Mustafa Dinçer, Muzaffer Candemir, Necati Yusufoğlu, Ömer Genç, Rüstem Dinç, Salih Şen, Yakup Bahadır olarak konrede 24 asil delege oy kullandı.

Ercan ÜSLÜ