Samsun Yeni Mahalle, dönüşüm için yeni imar planı onayını bekliyor
Canik Belediye Başkan Yardımcısı Seyit İleri, Yeni Mahalle de 70 dönüm arazi üzerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Söz konusu arazinin içerisinde yanındaki toprak sahaları ile birlikte 19 Mayıs Stadyumu ve Hurdacılar Sitesi'nin bulunduğunu söyleyen İleri, Söz konusu bölgenin bir kısmı ile ilgili olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile anlaşma yapıldı, bazı yerlerle ilgili olarak da kamulaştırma işlemleri yapılıyor. Bölgenin dönüşümü için hazırlanan imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay bekliyor." dedi.
Söz konusu kentsel dönüşüm planı için hazırlanan imar planına Yeni Mahalle Muhtarlığı ile Samsun Hurdacılar Odası Başkanlığı'nın itirazda bulunduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı İleri, İtirazlar sonucu TOKİ işi yavaşlattı durdurdu. Yetki değişikliği ile söz konusu imar planını onaylama yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçti. Şuanda imar planına yapılan itirazlar değerlendiriliyor, sonrasında imar planı
kesinleşecek ve çalışmalara başlanacak. Samsun Cezaevi ile 19 Mayıs Stadyumu'nu kapsayacak yaklaşık 70 dönümlük arazide uygulanacak kentsel dönüşüm projesi ile söz konusu bölge ticaret ve konut alanlarına dönüştürülmüş olacaktır." diye konuştu.
Canik Belediye Başkan Yardımcısı Seyit İleri Canik ilçesinde yer alan Gülsan Sanayi Sitesi'nin de önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüme tabi tutulacağını belirterek, söz konusu bölgenin 1986 yılında İller Bankası Genel Müdürlüğü'nce kent merkezi olarak planlanması gerektiği yönünde planları bulunduğunu sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.