Samsun yatırım merkezi olacak

Samsun yatırım merkezi olacak
Yeni teşvik sistemini değerlendiren KASİAD Yönetim Kurulu, Samsun'un kurulacak yeni yatırım alanlarıyla Karadeniz havzasının en önemli yatırım merkezi olacağını ifade etti

Yeni Teşvik Sistemi ile Samsun'un cazibesinin daha da çok artığını belirten Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD), kurulacak yeni yatırım alanlarıyla Samsun'un, Karadeniz havzasının en önemli ili konumuna geleceğini söyledi.

VERGİ İNDİRİMLERİ ÖNEMLİ BİR GELİŞME
Ekonomik kriz ortamında tüketim eğilimlerinin zayıfladığına dikkat çeken KASİAD, üretimin bundan etkilenmesine tedbir olarak getirilen vergi indirimleri uygulaması ve ardından çıkartılan teşvik yasasının tüketici ve üretimci açısından önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

ÇABUK TOPARLANACAK
Özellikle KDV ve ÖTV'de yapılan indirimlerin olumlu sinyaller vermesi ve tüketimin artmasında tetikleyici faktör olmasının önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan KASİAD Yönetim Kurulu, ekonomik krizden ülkenin çabuk toparlanacağını söyledi. Mart ayı verilerine göre ekonomide bir toparlanmanın olduğunu belirten KASİAD, şu açıklamalarda bulundu; “Bunun yanında açıklanan 'Teşvik Paketi'nin ekonomideki bu toparlanmayı hızlandıracağını düşünmekteyiz. Teşvik Paketi'nin sektörel olması ve finansmanda getirilen destekler küresel finans krizi ile sarsılan işadamı ve sanayicilerimizin bu krizi atlatmasına katkı sağlayacak. Bu teşvik yasası bölgesel gelişmişlik farklılıklarını giderici nitelik taşımaktadır. Yasanın uygulanması ile kalkınma ve gelişmenin yurdun dört bir yanına homojen olarak yayılmasına katkı sağlayacaktır. Alınan kararlar sayesinde yeni iş alanları açılacak ve istihdam artacaktır.”

İŞADAMLARINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
İşadamlarımızın bu teşvik paketindeki fırsatları en iyi şekilde değerlendireceklerine inandıklarını ifade eden KASİAD, şu görüşlere yer verdi; “İşadamları ve sanayicilerimiz hızlı hareket etmeli ve birliktelik oluşturmalıdır. Bu teşvik paketinin sonuçlarının hızlı bir şekilde alınması için ise bürokrasinin minimum düzeyde ve maksimum hızda olması gerekmektedir.”