"Samsun pidesi" marka oldu

"Samsun pidesi" marka oldu
Geleneksel Samsun pidesi, ününü Amerika'ya duyurdu. 1987 yılından bu yana sektörde hizmet veren Nuri Demirarslan, Türkiye geneline duyurmayı başardığı lezzetli pidelerini hazırladığı özel kolilerle başta ABD olmak üzere yurt dışında birçok ülkeye ihraç ed

Türkiye'nin cennet köşesi Bodrum Akyarlar Tatil Köyü'nde "Samsun Pidecisi" ismiyle 1987 yılında açtığı işletmede hizmet vermeye başlayan Nuri Demirarslan, 21 yılda "Samsun" imajını Türkiye'ye duyurmayı başardı. Topluma malolmuş birçok sanatçı ve işadamını mekânında ağırlayan ve Samsun pidesinin lezzetini tattıran Demirarslan şimdilerde yurt dışına pide ihraç etmekle meşgûl. Gerek Bodrum'da 21 yıldır faaliyette olan şubesinde gerekse Samsun merkeze yeni açtığı ve yaklaşık 1 yıldır hizmet veren işletmesinde ağırladığı müşterilerinin gittikleri yerlere sipariş istediklerini belirten Demirarslan, Samsun'da geleneksel bir marka değeri taşımasını arzu ettiği pidesini Amerika dahil birçok Avrupa ülkesine gönderiyor. Zamanında bulaşık yıkayarak başladığı sektörde azmederek büyük başarılara imza atan Demirarslan, "İşletmemizde ağırladığımız müşterilerin gittikleri yerlere sipariş istemeleri beni çok memnun ediyor. Bu anlamda Türkiye genelinde bizi "Samsun Pidecisi" olarak tanıyan, dost olarak kabul ettiğim bu insanlara sunduğum lezzetin yanında "Samsun" imajını benimsetmem benim için ayrıca bir gurur kaynağıdır" diyerek, amacının marka yolculuğunda emin adımlarla ilerleyen Samsun'un lezzet kültüründe yeralan pidenin namını daha yükseklere taşımak olduğunu belirtti.


SAMSUN'UN LEZZET MARKASI PİDE OLSUN
Kentin geleneksel lezzet noktasında yeralan pidenin, Bafra başta olmak üzere Terme ve Çarşamba'da marka olarak maledilmek istendiğinin altını çizen Demirarslan, bu rekabeti Samsun'un tamamında markalaştırmanın daha faydalı ve anlamlı olacağını savundu. Samsun merkez ve ilçelerinde pidecilik yapan tüm işletmecilerin kendi çaplarında bu değere katılım sağladığına dikkat çeken Demirarslan, "Ben inanıyorum ki geleneksel olarak kabul ettiğim Samsun Pidesi'ni kente marka olarak kazandırdığımızda hepimiz kazanmış olacağız. Diğer yandan bunu bölge bazında rekabete dönüştürdüğümüzde güçlü bir reklam potansiyelimizin olacağını düşünmüyorum. Samsun özellikle son yıllarda markalaşma yolunda önemli atılımlar atıyor. Samsun Pidesi de neden kent için bir lezzet markası olmasın. Bizim yapmamamız gereken sadece varolan bu lezzeti genelleyerek Türkiye'ye ve dünyaya kabul ettirmek. Bu anlamda Samsun'da hizmet veren işletmecilerimizin ve pide ustalarımızın bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.