Samsun ekibinin Süper Lig raporu

Samsun ekibinin Süper Lig raporu
Yılport Samsunspor, 2023-2024 Trendyol Süper Lig Sezonu'nu 43 puan ile 13. sırada tamamladı.

2023-2024 Trendyol Süper Lig Sezonu, Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesi ile sona erdi. Süper Lig'e 1 yıl önce yükselen Yılport Samsunspor, 2023-2024 Trendyol Süper Lig Sezonu'nu 43 puan ile 13. sırada tamamladı.

Bu kapsamda 38 karşılaşmaya çıkan Samsun ekibi, 11 galibiyet, 10 beraberlik ve 17 mağlubiyet ile sezonu bitirdi. Ayrıca Samsunspor, Süper Lig'i deplasmanda karşılaştığı VavaCars Fatih Karagümrük'e mağlup olarak kapattı.

Alman teknik direktör Markus Gisdol ile son maçına çıkan Yılport Samsunspor'un golü 57. dakikada Soner Aydoğdu'dan geldi. VavaCars Fatih Karagümrük'e 3-1'lik galibiyeti getiren golleri ise 42. dakikada Marcao, 50. dakikada Ryan Mendes ve 90+2. dakikada Güven Yalçın kaydetti.

42 gol attı
Süper Lig'de oynadığı 38 maçta toplam 42 gol atan kırmızı-beyazlılar, 52 gol yedi ve -10 averaj ile sezonu tamamladı. Takımın en fazla gol atan oyuncusu ise 9 gol ile Belçika'nın RFC Seraing takımından transfer edilen Marius Mouandilmadji oldu.

Takımda en çok asist yapan oyuncu ise Galatasaray'dan transfer edilen Emre Kılınç oldu.

Teknik direktör ayrılığı
Trendyol Süper Lig'de sezona Hüseyin Eroğlu ile başlayan Yılport Samsunspor, çıktığı 5 maçta bir beraberlik ve 4 yenilgi sonunda bir puanla son sırada kalınca teknik adamla yollarını ayırma kararı aldı. Ardından Alman Teknik adam Markus Gisdol ile anlaşma sağlandı.

Gisdol Samsunspor ile çıktığı 31 karşılaşmada 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 43 puan topladı. Fakat Gisdol ile anlaşmaya varılamadı ve sezon sonu ayrılık kararı alındı. Bu kapsamda Samsunspor'un yeni hocasının kim olacağı da merak ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.