SAMDOB GALA KONSER İLE SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

SAMDOB GALA KONSER İLE SANATSEVERLERLE BULUŞACAK
Samsun Devlet Opera ve Balesi, klasik müzik severlerin dinlemeye doyamadığı birbirinden özel eserleri “Gala Konser” ile sahnesine taşıyor.

Yüzyıllar önce bestelenen, güncelliğini ve özgünlüğünü ilk günkü gibi koruyan, her biri dönemine damga vurmuş operalardan bölümler “Gala Konser” ile 19 Kasım 2020 akşamı saat 20.00’da Zehra Yıldız Salonu’nda. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ile güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi sağlanan etkinliğin sınırlı sayıdaki biletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. Her temsil öncesi ve sonrası yapılan dezenfeksiyon işlemleriyle steril hale getirilen Zehra Yıldız Salonu’na seyirciler sırayla; Samsun Valiliği’nin uygulamaya koyduğu HES kodu sorgulamasından ardından, ateş ölçümü ve maske kontrollerinin yapılmasıyla yerlerine geçebilmekte.  Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen ve her biri büyük ilgi gören piyanolu şan konserleri opera ve bale seyircisini unutulmaz eserlerin melodileriyle buluşturarak, müziğin büyülü dünyasında yolculuğa çıkarmaya devam ediyor. Müziğin unutulmaz isimlerinin bestelediği birbirinden özel eserler, “Gala Konser” ile sanatseverlerle buluşma imkanı buluyor. Her bir eserin dünyasından kesitlerin sunulduğu konser 19 Kasım 2020 Perşambe akşamı saat 20.00’da gerçekleşecek. Piyanist Nona Tsutkiridze’nin eşliğiyle gerçekleşecek konserde seçilen parçaları; Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Soprano Elif Demir, Seda Ortaç, Arsen Tekinmirza ve Ecem Topçu, Mezzo Soprano Ceren Mirza Küçük, Tenor Gürkan Sezgin ve Bas Özgür Aslan seslendirecek.

2020-11-17-10-55-04.png

Bestelendiği dönemden günümüze kadar özgünlüğünü ve beğenisini kaybetmeyen eserlerden bölümlerin seslendirileceği konserde; W. A. Mozart’ın bestelediği “Sihirli Flüt”, “Cosi Fan Tutte” ve “Figaro’nun Düğünü” operalarından, V. Bellini’nin bestelediği “I Capuleti e i Montecchi” operasından, G. Bizet’in bestelediği “Carmen” operasından, G. Verdi’nin bestelediğ, “Il Travatore” opeasından, G. Donizetti’nin bestelediği “Aşk İksiri” ve “Don Pasquale” operasından, G. Rossini’nin bestelediği “Sevil Berberi” operasındani G. Puccini’nin bestelediği “Tosca” operasından ve F. Lehar’ın bestelediği “Şen Dul” operasından bölümler seslendirilecek. Etkinlikler esnasında da izleyicilerin maske kullanımlarının ve sosyal mesafe kurallarına uyumlarının kontrol ve takip edileceği, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen pandemi kurallarına harfiyen uyulması hedeflenen ve sezon biletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri hafta içi ve cumartesi günleri saat 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri saat 20.30’a kadar açıktır.  

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.