'Sakarca mıhlaması' 1. oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:
Ordu'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel yemeklerin tanıtılması için düzenlenen "Yöresel Sebze Yemekleri" ve "Fındıklı Tatlılar" dallarında gerçekleştirilen yarışma sonuçlandı
TESK Otel'de gerçekleştirilen yarışmada toplanan jüri, yöresel yemeklerde Hanife Akdoğan'ın yaptığı 'sakarca mıhlaması'nı 1. seçti. Aynı dalda Dilek Yılmaz'ın yaptığı 'pezik yoğurtlaması' 2., Ümmühan Orhan'ın yaptığı 'melocan diblesi' 3. oldu. Fındıklı tatlılarda ise Hatice Saraçoğlu'nun 'fındık zade' tatlısı 1. seçilirken, Çiğdem Somun'un 'fındıklı top' tatlısı 2., Ayşe Karademir'in 'fındıklı burma tatlısı' 3. oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen verdi.
BÖLGE ve İLÇELER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.