Sağduyulu olun
Türkiye'de son dönemlerde yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine TOBB, TİSK, TESK, HAK İŞ, TZOP, KAMUSEN, TÜRK-İŞ'in katılımı ile ülkede sağduyu çağrısında bulunuldu
Sezer Sezer
------------------
Memur, işçi, işveren, çiftçi, esnaf, tüccar, ve sanayicilerin bağlı olduğu sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile 81 ilde sağduyu çağrısında bulunuldu. İstanbul, Erzurum, Samsun, Denizli'de gerçekleşen canlı yayınla kamuoyuna açıklama yapıldı.
SAĞDUYU ÇAĞRISI
İstanbul'da sağduyu çağrısında bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile canlı yayın aracılığıyla TOBB, TİSK, TESK, HAK İŞ, TZOP, KAMU SEN, TÜRK İŞ'in Samsun temsilcileri bir araya geldi.
SERİNKANLILIK ŞART
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (STSO) Sakoğlu, kendilerinin memur, işçi, esnaf, tüccar, sanayiciler olarak, bu zor zamanda, sağduyu ve serinkanlılıkla Türkiye'nin temel sorunlarının çözümüne her zaman olduğu gibi katkı sağlamaya ve sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını vurguladı
GERGİN SÜREÇ!
STSO Başkanı Adnan Sakoğlu, "Ülkemiz yaklaşık bir yıldır anayasayı ve siyasi partiler kanununu ilgilendiren çeşitli sorunlar etrafında gergin ve çözüm üretmeyen bir süreç içerisindedir. Halbuki yapmamız gereken ekonomik, siyasi ve sosyal standartlarımızı gelişmiş ülkelere ulaştırmak ve AB sürecini hızlandırmak olmalıdır" dedi.
SİYASİ PARTİLER VAZGEÇİLMEZ
Siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu hatırlatan Sakoğlu, "Siyasi partilerin kolaylıkla kapatılabilmesi, aynı kolaycı yaklaşımla kurum ve bireylerin özgürlüklerinin kısıtlanması, demokratik süreç ve kurumların güçlenmesine hizmet yerine zarar vermektedir. Türkiye'nin istikbalini karartmaya kimsenin hakkı yok. Demokrasi, tüm kurum ve kurallarıyla hayata geçirildiğinde, bütün kurumları kısır çekişmelerden uzaklaşarak uyum içinde çalıştığında, ülkenin aydınlık yarınlarına yüreğinden hiç kuşkumuz bulunmamaktadır" diye konuştu.
GENİŞ KATILIM
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Binası'nda gerçekleşen sağduyu çağrısına Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu'nun yanı sına Türk İş adına Recep Kocabıçak, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Özer, Hak İş Samsun Temsilcisi Arif Çelik, TİSK Samsun Temsilcisi Serhat Altıntaş, TZOB Temsilcisi Sefer Mırık, TESK Samsun Temsilcisi Ali Rıza Kısa katıldı.