SAÇMA KARAR

SAÇMA  KARAR
İlkadım Belediyesi'ne ait olan Otopark'ın Vahap Çelik tarafından işletilmesi;

Mülkiyeti Hazineye ait olan,İlkadım Belediyesi'ne yapacağı Sevgi Evleri karşılığında Vahap Çelik'e devredilmesi protokole bağlanan arsa ile ilgili belirsizlik sürüyor.

Otoparkı çalıştırması yasal olmamasına rağmen hukuksuz bir şekilde otoparkı işleten Vahap Çelik siyasi ve bürokrasideki özel dostlarını kullanarak hukuk tanımıyor. En ufak bir yatırım yapmadan mülkiyeti hazineye ait olan bir arsayı babasının çiftliği gibi kullanan Çelik'e kimlerin göz yumduğu ise merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz hukukçular, ''Böyle bir duruma göz yuman, izin veren, hatta karşı çıkmayan idarecilerin büyük cezalar alacağını ifade etti.


Mülkiyeti Hazineye ait olup, İlkadım Belediyesine yapacağı sevgi evleri karşılığında devredilmesi protokole bağlanan arsa ile ilgili belirsizlik sıkıntılı bir sürece girmiş durumda. Otopark olarak kullanılan arsa ile ilgili mülk sahipleri ile anlaşmadan ve ruhsat almadan inşaata başlayan Vahap Çelik arsa sahiplerinin mahkemeye müracaat etmesi sonucu İlkadım Kaymakamlığı'nın müdahalesi ve Belediye encümen kararı ile inşaat mühürlenmişti.

MAHKEMELİK ARSA VAHAP ÇELİK TARAFINDAN İŞLETİLEMEZ
Mahkemelik olan arsa ile ilgili İlkadım Belediye Encümeninin inşaatı mühürlemesinin ardından Vahap Çelik İlkadım Belediye Başkanlığı, Büyükşehir Belediye başkanlığı ve Milli Emlak Müdürlüğü'ne müracaat ederek arsayı otopark olarak işletmek için izin estedi. Bu arada olaya bazı siyasetçi ve bürokratların da müdahil oldukları ve Vahap Çelik'in arsayı otopark olarak kullanabilmesi için yardımcı oldukları öğrenildi.

GELEN YAZI ADİL OLMADIĞI GİBİ TAMAMEN YANLI OLDUĞU ORTADA

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden görüş soran İlkadım Belediyesi aldığı cevapta arsanın otopark olarak çalıştırılabileceği, Müteahhit Vahap Çelik ile yapılan sözleşmede aldığı oran nispetinde otoparktan pay alabileceği bildirilmiş,ancak İlkadım Belediyesi ile Müteahhit Vahap Çelik arasında yapılan sözleşme gereği Vahap Çelik arsaya yapacağı binayı bitirmesi halinde ortaya çıkacak binanın %50 sini alacağı karar bağlanmış iken henüz hiç bir yatırım yapmadan, ortada öyle bina olmaksızın otoparkı çalıştırmasının yasal olarak mümkün olmadığı ifade edildi.

BÖYLE SAÇMALIK OLABİLİR Mİ?
Konu ile ilgili görüşlerine müracaat ettiğimiz hukukçular ve Belediyecilikten anlayan uzmanlar böyle bir kararın alındığına inanmadıklarını, şayet alınmış ise işin içerisinde mutlaka farklı ilişkilerin olduğunu, böyle bir duruma göz yuman, izin veren, hatta karşı çıkmayan idarecilerin büyük cezalar alacağını ifade ettiler.

KURT KUZUYA TESLİM EDİLEMEZ
Vahap Çelik her ne kadar İlkadım Belediyesi ile kat karşılığı sözleşme yapmış ise de daha sonra belediyeye karşı ortaklığın giderilmesi davası açmış, kat karşılığı aldığı arsayı çok daha düşük bir para ile alabilmek için olayı mahkemeye taşımış,böylece İlkadım Belediyesi ile mahkemelik olmuştur. Böyle bir durum karşısında arsanın işletmesinin Vahap Çelik'e verilmesi kurdun kuzuya teslim edilmesinden farklı bir olay olmadığı açıkça ortaya çıkmaktadır.

BELEDİYE BAŞKANI BUNUN HESABINI VEREMEZ
Konu ile ilgili görüşlerine müracaat ettiğimiz vatandaşlar belediye başkanının bir icraata imza atmasının söz konusu olamayacağını, yapması halinde ise ne seçmenleri nezdinde, ne mahkemelerde, ne de ahirette hesabını veremeyeceğini, müfettişlikten geldiğini söyleyen Necattin Demirtaş'ın böyle bir uygulamaya imza atmayacağına inandıklarını ifade ettiler.


Şevki YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum