Rektör öğrencilerle buluştu

Rektör öğrencilerle buluştu
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, üniversitenin barınma probleminin direkt muhatabı olmadığını belirterek gelecek yıl aynı sıkıntıların yaşanma ihtimali doğduğu takdirde kontenjan sınırlamasına gideceklerini söyledi

Öğrencilerle sık sık bir araya gelerek sıkıntılarını dinleyen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu Yurdunda öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yurt yemekhanesinde öğrencilerle yemek yiyen Mollamahmutoğlu'na, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şemsi Burhanettin Altan da eşlik etti. Şikâyetlerini dile getiren öğrenciler dolmuş ücretlerine yapılan zammı keyfi olduğunu söyleyerek Rektör Mollamahmutoğlu'ndan konu ile ilgili kendilerine yardımcı olunmasını istediler.
Sınav zamanlarında dolmuş bulamadıklarını ve bu yüzden sınavlara yetişemediklerini ifade eden öğrenciler şoförlerin de kendilerine kaba davrandıklarını öne sürdü. Yurt yemekhanesinin temiz, yemeklerin ise doyurucu ve bol çeşitli olduğunu dile getiren öğrenciler banyolardaki sıcak su süresinin çok az olduğunu belirterek banyo ihtiyaçlarını gideremediklerinden şikâyetçi oldular. Sık sık su kesintisinin yaşandığını ve çamaşır makinelerinin yetersiz olduğunu söyleyen öğrenciler suyun kireçli olması sebebiyle çamaşırlarının yeteri kadar temizlenmediğini savundular. Rektör Mollamahmutoğlu daha sonra yurt kantinine inerek burada bulunan öğrencilerle de çay içerek sohbet etti. Gece vakti Rektör'ü karşılarında görmenin şaşkınlığını yaşayan öğrenciler Mollamahmutoğlu'nun bulunduğu masasının etrafında toplanarak istek ve şikâyetlerini anlattılar. Dış Ticaret 2. Sınıf öğrencisi Atakan Gülgar, eğitim gördüğü Bayburt Meslek Yüksekokulu'nun Türkiye'deki pek çok MYO'dan daha kaliteli bir eğitim verdiğini ifade etti. Gülgar, yaklaşan bahar şenliklerinde öğrencilerin daha aktif rol almasını istediklerini dile getirdi. Rektör Mollamahmutoğlu da bu yılki bahar şenlikleri ve mezuniyet töreni hazırlıklarının öğrencilerin de aktif katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi. Bazı öğrencilerin sekiz kişilik odalarda kalmaktan şikâyetçi olmaları üzerine, yaşanan barınma problemini çözmek için büyük gayret sarf ettiklerini anlatan Mollamahmutoğlu şunları söyledi:
“Üniversite, barınma probleminin direkt muhatabı değildir. Biz ve bütün üniversiteler, akademik yıl başlamadan önce ilgili yerlere, kaç kişilik kontenjan açtığımızı, öğrenci sayısının ne seviyeye geleceği gibi bilgileri resmi yazı ile iletiriz. Bundan sonrası bizim işimiz değildir. Ancak biz yine de bu sorunu çözmek için elimizi taşın altına koyuyoruz. Öğrencilerimize ev bulmak için muhtarlarla toplantı yapıyoruz, ev sahipleriyle görüşüyoruz. Gelecek sene, varlıklı kişilerin açacağı özel yurtlarla ve KYK'nın yapacağı 750 kişilik yurtla problem büyük ölçüde çözülecek. Bayburtlular bize geldiklerinde 'Hocam öğrenci sayısını artırın' diyor. Üzülerek söylüyorum, eğer barınma konusunda aynı sıkıntıların yaşanacağını görürsek kontenjan sınırlamasına gidebiliriz.”
Daha önce de gerçekleştirilen öğrenci toplantılarının bu yıl bahar dönemi başlangıcında yapılacağını sözlerine ekleyen Mollamahmutoğlu, her fakülte ve bölümde ayrı ayrı olmak üzere, üniversite yönetimi, bölüm başkanları, müdürler ve daire başkanlarının katılacağı bu toplantılarda öğrencilerin de istek ve şikâyetlerini dile getirebileceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.