Reçete yazma eğitimi verildi

Reçete yazma eğitimi verildi
Samsun Tarım İl Müdür Vekili Kadir İspirli, çiftçilerin üretim sezonu itibari ile ortaya çıkan bitki hastalık ve zararlıları için ihtiyaç duydukların da rahatlıkla reçete yazdırabileceklerini ifade etti.

Samsun Tarım İl Müdür Vekili Kadir İspirli yaptığı yazılı açıklama ile İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat odalarında yetki verilmiş kişiler vasıtası ile çiftçilerin üretim sezonu itibari ile ortaya çıkan bitki hastalık ve zararlıları için ihtiyaç duydukların da rahatlıkla reçete yazdırabileceklerini ifade etti.

BİLGİLENDİRİLDİLER
İspirli:” 'Bitki koruma ürünlerinin reçeteli satış usul ve esasları yönetmeliği' gereği ilk etapta İl ve İlçe Müdürlüklerimiz bünyesinde çalışmakta olan 78 Ziraat Mühendisi eğitime alınarak Reçete Yazma Yetki Belgesi almaya hak kazanmışlar ve reçete yazımına başlamışlardır. Bu konuda 22 Nisan 2009 tarihi itibari ile toplam 119 Ziraat Mühendisi, Ziraat Teknikeri, Ziraat Teknisyeni ve Tütün Teknoloji Mühendislerinin de Reçete yazma konusunda ki eğitimleri tamamlanmıştır” açıklamasında bulundu. Ayrıca İspirli, ilaç alımları konusunda da sıkıntı olmadığını ileri sürerek;” İlimiz çiftçilerinin zirai mücadele faaliyetlerinde kullandığı ilaçların temininde güçlük çekilmeyecek derecede zirai mücadele ilacı satan ruhsatlı ilaç bayileri bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.