PTT'de dağıtıcı sıkıntısı

PTT'de dağıtıcı sıkıntısı
Türk Haber-Sen Samsun Şube Başkanı Mehmet Tanrıkulu, Çarşamba ilçesi PTT Merkez Müdürlüğü'nde dağıtım elemanı sıkıntısı nedeniyle, 120 köye sadece bir kişinin dağıtım yaptığını ileri sürdü.

Çarşamba PTT Merkez Müdürlüğü'ne 10 yıldır gişe ve dağıtım elemanı alımı yapılmaması nedeniyle PTT'nin çalışamaz duruma geldiğini iddia eden Tanrıkulu, dağıtım alanlarının genişlemesi ve nüfus oranın artmasına rağmen merkez müdürlüğünün az sayıda eleman ile çalıştığı ve 120 köye sadece bir dağıtıcının baktığını öne sürdü.
PTT'nin Çarşamba'da kaliteli hizmet sunamamasından dolayı vatandaşlardan özür dileyen Tanrıkulu, "PTT'nin iş hacmi yüzde 300'lere varan artış göstermiş, dağıtım alanımız genişlemiştir. Buna karşılık personel sayımız her geçen gün erimiş ve bu gün yüzde 60'lara varan bir eksikle hizmet vermekteyiz. Bu kuruma yaklaşık 10 yıldır personel alımı yapılmamaktadır. Geçen süre zarfında personelin yaş ortalaması 45'i geçmiş birçoğu meslek hastalığına yakalanmasına rağmen, büyük bir özveri ile dağıtıcı 6 bin 500 bir gişe memuru ortalama aylık 10 kişiye hizmet vermektedir" dedi. Çarşamba PTT Merkez Müdürlüğü'nde işlerin durma noktasına geldiğini ileri süren Tanrıkulu, "PTT Merkez Müdürlüğü personeli senelik izinlerinin yanı sıra mazeret izni dahi alamamaktadır. Personelin psikolojisi ve aile huzuru bozulmuştur. İş hacmi ve personelin iş gücüne bakılarak, kurumuza hak ettiği sayıda personel alımı yapılmalı ve bu kötü gidişe son verilmelidir" diye konuştu.