PROJENİN ÇED SÜRECİ SONLANDI
Tekkeköy'de yapılması planlanan Atık Depolama Tesisi (Flotasyon Atığı ve Fosfojips) projesi ile ilgili yetkili müşavir firma tarafından yapılan süreç sonlandırma talebi Bakanlıkça uygun görüldü ve ÇED süreci sonlandırıldı. Yetkili müşavir firma tarafından yapılan süreç sonlandırma talebi Bakanlıkça uygun görülmüş olup, ÇED Yönetmeliği'nin ilgili hükmü gereğince Eti A.Ş. Samsun Şubesi tarafından yapılması planlanan söz konusu "Atık Depolama Tesisi (Flotasyon Atığı ve Fosfojips)" projesinin ÇED süreci sonlandırıldı.
Tekkeköy'de 81,44 hektarlık alanda Eti A.Ş. Samsun Şubesi tarafından yapılması planlanan "Atık Depolama Tesisi (Flotasyon Auığı ve Fosfojips)" projesi hakkında, ÇED Yönetmeliği ÇED Genel Formatı çerçevesinde hazırlanan ve Bakanlığa sunulan dosya ile ilgili ÇED Yönetmeliği'nin 8. maddesi gereğince ÇED süreci başlatılmıştı. ÇED Yönetmeliği'nin 9. maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 22 Eylül'de toplantı yapılması planlanıyor.
PROJENİN SONLANDIRILMASI TALEP EDİLDİ
Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısının Samsun Valiliği'nce düzenlenmesi proje yeri hakkında bilgilenmek, görüş ve önerilerini bildirmek isteyen Komisyon üyelerinin Samsun Valiliği ile irtibata geçmeleri de Bakanlıkça uygun görüldüğü bildirildi. Fakat daha sonra yetkili müşavir firma tarafından e-ÇED sistemi üzerinden bahse konu projenin ÇED sürecinin sonlandırılması talep edildi.
Çünkü 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ÇED Yönetmeliğinin 5. Maddesi (2)/b bendi gereğince "Proje sahibi veya yetkili temsilcisinin talep etmesi halinde ÇED süreci, aşamasına bakılmaksızın sonlandırılır. ÇED sürecinin sonlandırıldığı bakanlık ve il müdürlüğü tarafından internet sayfasından ilan edilir." hükmü yer alıyor. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaparak, "Biz büyük ve güçlü bir aileyiz" ifadelerine yer verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.