PROJE DIŞINDA KALDI!

PROJE DIŞINDA KALDI!
Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Giresun hakkını koruyamadığı için demir yolu projesinin dışında kalmıştır. dedi.



Kara, düzenlediği basın toplantısında, Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik'in dün yaptığı basın toplantısında, 'Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu Demiryolu Hattı projesinin yapılabilir olmadığı, bakanlıktan kendisine verilen bilgilerde projenin Erzincan-Bayburt-Trabzon'un Arsin ilçesi güzergahı izlenerek gerçekleştirileceği' yönünde açıklamaları olduğunu belirtti. Çelik'in açıklamalarını basından takip ettiklerini vurgulayan Kara, Çelik'in açıklamalarının doğru olmasını temenni etmediklerini aktardı.

Giresun sahipsiz mi?

Devletin tüm kurumlarının bölgeye getirilecek demir yolu hattı için en iyi ve ekonomik güzergahın Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu hattı olduğunu ortaya koyduğunu kaydeden Kara, demir yolu güzergahının bazı kesimlerce sadece mikro milliyetçilik adına değiştirilmeye çalışıldığını dile getirdi.

“Giresun bir kez daha hayati önem taşıyan bir projede kaybeden taraf oldu.” diyen Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu durum Giresun'un sahipsizliğinin göstergesidir. Giresun hakkını savunamamıştır. Maalesef Giresun'un sahipsizliğini bir kez daha bu projenin başka güzergaha kayması ile görmüş oluyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.