Programdan Binlerce Kişi Yararlandı

Programdan Binlerce Kişi Yararlandı
'İşbaşı Eğitim Programı' çerçevesinde bir çok kişi iş sahibi oldu. Son dönemlerde İŞKUR tarafından artırılan zamlar ile beraber İşbaşı Eğitim Programı çalışanlarının günlük kazancı 38,48 TL'ye yükseldi.

Program sayısında artış gözlendiğini belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "2014 yılının Mayıs sonu itibariyle 475 kişi, 2015 yılının aynı döneminde 1800 kişi programdan yararlanmıştır." dedi.


MAAŞ YÜZDE 54 ARTTI

1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren İşbaşı Eğitim Programı günlük ücretinin biraz daha artırılarak 38,48 liraya geldiğini söyleyen Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "Bilindiği üzere Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 'İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi' kapsamında  İşbaşı Eğitim Programı katılımcılarına net asgari ücret düzeyinde ödeme gerçekleştirileceği belirtilmiştir. Bu doğrultuda program kapsamında katılımcılara günlük 25 TL olarak ödenen ücret 10 Nisan 2015 tarihinden itibaren günlük 36,5 TL, 01 Temmuz 2015 tarihinden itibaren günlük 38,48 TL olarak güncellenmiştir. Bununla beraber program süresince Genel Sağlık Sigortası da Kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca program sonunda istihdam edilen kişilere yönelik SGK teşviği uygulanmaktadır." diye konuştu. 


"HEDEF SAYIYA RAHAT ULAŞTIK"

Değişikliklerin ardından program sayısında büyük artış gözlendiğini belirten Kılıçaslan, "Yapılan bu değişikliklerden sonra program sayısında büyük artış gözlenmiştir. 2014 yılının Mayıs sonu itibariyle 475 kişi, 2015 yılının aynı döneminde 1800 kişi programdan yararlanmıştır. Genel Müdürlüğümüz tarafından işbaşı eğitim programları için İl Müdürlüğümüze verilen hedef 1500 kişi olduğu halde biz bu hedefi Mayıs ayı sonu itibariyle aşmış durumdayız ve kendi grubumuzdaki iller içerisinde ilk sırada bulunmaktayız." dedi. Onur EMİRZA


İşbaşı Eğitim Programı Nedir?

İŞKUR tarafından işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından biri olan İşbaşı Eğitim Programı, kuruma kayıtlı işsizlerin yine kuruma kayıtlı işyerlerinde sahip oldukları mesleki bilgilerini uygulama yaparak pekiştirmelerini iş ve üretim süreçlerini görerek öğrenme imkanı sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.