Petkim'de dedef 10 bin istihdam

Petkim'de dedef 10 bin istihdam
Petkim Genel Müdür Kenan Yavuz, şirketin Cumhuriyetin 100. yılı için 10 bin kişilik istihdam hedefi koyduğunu belirtti.

HEDEF PAZAR PAYINI ARTTIRMAK
Şirketin büyüme projeksiyonuyla birlikte, değişim projelerini de hayata geçirdiklerini, bu kapsamda genç teknisyen ve mühendis kuşağı yetiştirmek için çaba gösterdiklerini belirten Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz, Petkim'in Türkiye ve Azerbaycan ekonomilerine duyduğu güvenle 2018 ve 2023 yılı projeksiyonları belirlediğini söyledi. Yavuz, şöyle konuştu: “Türk petrokimya sektörünün, yüzde 30 pazar payıyla en önemli hammadde sağlayıcısı olan Petkim, 2018 yılında pazar payını yüzde 40'a, 2 bin 400 olan istihdamını ise Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında Petkim kompleksindeki rafineri, enerji ve lojistik alanlarıyla birlikte 10 bine çıkarmayı hedefliyor."

"HAMMADDE OLMADIĞI İÇİN DIŞA BAĞIMLIYIZ"
2018 ve 2023'e giden yolda büyüme stratejilerinin 'rafineri, enerji, lojistik, kümelenme' ayakları üzerinde olacağını,ham petrol ile başlayan ve nihai ürünle biten katma değer zincirini hayata geçirmek istediklerini kaydeden Yavuz ,"Planladığımız yatırımları gerçekleştirdiğimizde 2018'de Türkiye'nin ilk beş büyük sanayi kuruluşu içinde yerimizi alacağız. 2023'te ise grup olarak sanayi kuruluşları içinde birinci ya da ikinci sırada oluruz. Bu eksende Socar & Turcas Holding olarak yapacağımız yatırımlarla Petkim Yarımadası'nı Avrupa'nın en büyük petrokimya üretim merkezlerinden birisi haline getireceğiz. Bugün için hammaddemiz olmadığı için tamamen dışa bağımlıyız. Yıllık 10 milyon ton kapasiteli rafinerimizi kurarak hammadde ayağımıza kavuşacağız. Petkim'in rafinerisiz büyüme imkanı yoktur. Dolayısıyla ya rafinerimiz olacak ya da biz olmayacağız.” dedi.

200 TEKNİSYEN EĞİTİME BAŞLADI
Türkiye İş Kurumu işbirliğiyle teknisyen istihdamı için başlatılan 2. İstihdam Garantili İş Gücü Yetiştirme Programı kapsamındaki eğitimler hakkında açıklama yapan Genel Müdür Kenan Yavuz, Ocak ayında başlayan ilk programla 240 teknisyenin eğitilerek çalışmaya başladığını, Türk sanayisinin büyük yara aldığı, ihracatın geçen yıla göre ortalama yüzde 30 oranında düştüğü bir yılda istihdamı artırma kararlılığı içinde olduklarını belirtti.

10 BİN ADAY BAŞVURDU
Başlayan program için internet sitesine 10 bine yakın adayın başvurduğunu, Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi danışmanlığıyla yapılan değerlendirme sonucu 400 adayın mülakata çağrıldığını ve 200'ünün eğitime katılmaya hak kazandığını dile getiren Yavuz, 60 iş günü sürecek teorik ve uygulamalı eğitim programı sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, şirket bünyesinde “saha ve ekipman teknisyeni” olarak istihdam edileceğini, böylelikle Petkim bünyesinde sağlanan ek istihdamın 440'a ulaşmış olacağını bildirdi.

“BANKA GİBİ ÇALIŞTIK”
Kriz döneminde müşterilerine karşı bir banka gibi yaklaştıklarını, büyük çoğunluğu KOBİ olan yüzlerce müşterinin borçlarını yeniden yapılandırdıklarını, her türlü kolaylığı sağladıklarını söyleyen Yavuz, aynı duyarlı davranışı, kar rakamlarını krizde bile artırmaya devam eden bankalardan da beklediklerini kaydetti.