Pestilin püf noktaları

Pestilin püf noktaları
Samsun'da pestil denilince akıllara gelen ilk isimlerden olan Hacı Kenan Civil, Samsunlulara pestili nasıl sevdirdiğini ve pestilin püf noktalarını anlattı

Pestili yıllar öncesinden Samsunlular ile buluşturan Hacı Kenan Civil, "Ana malzemeleri taze dut, toz şeker, bal, süt, un ve ceviz içi olan pestil için büyük bir kazan içerisinde dutlar kaynatılır. Posasından süzülerek ayrılan dut suyu, içerisine un eklenip karıştırılarak tekrar kaynatılır. Bulamaç haline gelen karışıma şeker, süt veya bal eklenir. İyice kıvamlanan karışım, yere serilen bezler üzerine dökülerek yayılır. İçerisine, kıyılmış ceviz parçaları atılır. Güneşle direkt temas eden pestil, iyice kuruduktan ve çıtır hale geldikten sonra bezden ayrılarak tenekelere bastırılıp saklanır" dedi. Gaziler Meydanı 6 numarada İstanbul Bakkaliyesi namıyla anılan Pestilci Hacı Kenan Civil, dükkanında temizlikten kesinlikle taviz vermiyor.

OLDUKÇA TİTİZ BİR ESNAFIM

Hacı Kenan Civil, "Temizliğin de ötesinde titiz bir esnafım. Yaptığım işin en iyisini yapmayı kendime ilke edindim. Dükkana girdiğinizde bir eczane, bir kuyumcu düzeni ile karşı karşıya bulabilirsiniz kendinizi. 49 yaşındayım ve kendimi bildim bileli bu işin içindeyim. Sattığım ürünleri müşterilerime naylon poşetlerde vermiyorum. Özel hazırlattığım kağıt torbalar kullanıyorum" ifadelerini kullandı. Pestilci Hacı Kenan Civil'in yerine, namı-ı diğer İstanbul Bakkaliyesi'ne yolunuz düştüğünde böylesine temiz ve titiz bir yer de var mıymış diye şaşırmayın. Hacı Kenan Civil müşteriye en iyi hizmeti vermeye hazır bekliyor. Civil, müşterilerinden de sadece aynı şekilde titiz olmalarını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.