Personel alımı hakkında değerlendirme toplantısı yapıldı
BAŞARILI BİR ÖRNEK
Tokat Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Amasya Valisi Halil İbrahim Dozov, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tokat TSO Başkanı Ahmet Arat, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol katıldı. Toplantıda Vali Şerif Yılmaz'ın açı9lış konuşmasını yapmasının ardından konuşma yapan Samsun Valisi Güzeloğlu : Orta Karadeniz Kalkınma ajansı bildiğiniz gibi Samsun merkezli Amasya, Çorum ve Tokat olmak üzere 4 ili kapsayan, yerel ölçekte kalkınma ve gelişme çabalarında Orta Karadeniz ölçeğinde gelişmeyi amaçlayan ve bu doğrultuda kurumsallaşma bağlamında Türkiye'deki ajans örneklerinden çok başarılı ve önde olan bir ajanstır. "dedi
PERSONEL ALIM VE SINAV SONUŞLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın , 2009 yılı başından bu yana kurumsallaşma anlamında Genel Sekreter'inin atamasını tamamlayan ve buna bağlı olarak fiziksel yerleşim ve yapılaşma sorunlarını çözen bir ajans oldupunu ve alt yapısını tamamen oturtuğunu belirten Samsun Valisi Güzeloğlu, "Yıllık çalışma programı ve bütçesini Devlet Planlama Teşkilatının onayına sunan ve onayını alan ve personel alım ve personele dönük sınav sürecini de tamamlayarak bugün ki toplantısında karara bağlamaya eriştiren bir ajanstır. Gerçekte 4 ilin ortaya koyduğu ve çok güçlü gelişen ortaklık kültürünün birçok konuda örnek alınacak ve paylaşılacak deneyim ve zenginlik taşıdığına inanıyoruz. Özellikle Avrupa Birliği 'ne tam üyelik sürecinde ve üyelik görüşmeleri çerçevesince Türkiye'nin katılım öncesi mali konulan ve hibe yardımları başta olmak üzere karşılıklı ve anlaşma temelli bir çok katkının bölgedeki temel başlıklı sektörlere yönelmesi bölge insanının girişimcisinin ve yatırımcısının bu anlamda beklentilerinin karşılanması bilgi transferi ve karşılıklı desteği noktasında yol gösterici bir ajans işlevinin sergilenmesi ve tüm boyutlarının yanı sıra merkezi planlama ve kalkınma anlayışıyla uyumlu bir sürecin izlenmesi ajansımızın önceliklerindendir. Gelişme eksenli baktığımızda Karadeniz ve Karadeniz'e bağlı olarak Asya ağırlıklı gelişen üretim ve ticari ilişkiler, ağında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın söyleyecek sözünün ve yapacağı katkının çok açık olacağına inanmaktayız. Bu çerçevede bugün toplantımızda geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve yönetim kurulumuzun bugün onayına sunularak kimlik kazanacak olan personel alım ve sınav sonuçlarını değerlendireceğiz." dedi.
PERSONEL POLİTİKALARI BELİRLENECEK
Toplantıda 2009 yılı sonuna kadar yapılacak olan çalışmaların gözden geçirileceğini ve son olarakda Kalkınma Kurulu kapsamında işlerleyen günlerde Amasya'da gerçekleştirilecek toplantının hazırlık çalışmalarını değerlendirme fırsatı bulacaklarını kaydeden Güzeloğlu,toplantının personel politikaları açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.