Pakun ihracatını yüzde 26 artırdı

Pakun ihracatını yüzde 26 artırdı
51 yıllık deneyimiyle un sanayisinin köklü markalarından olan Pakun, ihracatını miktar bazında yüzde 51 artırdı, değer bazında ise yüzde 26 artışla 55,7 milyon dolara çıkardı.

Türkiye’nin köklü un üreticisi ve ihracatçısı Pakun’un Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, ‘’Un üretimi ve ihracatı alanında uluslararası bir oyuncu olmaya devam ediyoruz. Gerek enflasyonist ortam gerekse küresel krizlerle dolu olan bu zorlu piyasa koşullarında büyümemizi sürdürmemiz, ülkemiz açısından son derece olumlu bir değerdir’ dedi.

İç satışta %100’ün üzerinde büyüme
Satışların 2 milyar 291 milyon 720 bin TL’lik bölümünün yurt içi satışlardan oluştuğunu kaydeden Durgun, ‘’2023 yılında iç satış hacmimizi bir önceki yıla göre %100’ün üzerinde artırdık. Cumhuriyetimizin 100.yılı hedeflerimizi tutturduk. Önümüzdeki günlerde Tekirdağ-Çorlu’da faaliyete geçecek 3.fabrikamız ile un üretim ve ihracat kapasitemizi %75 oranında artırarak hem yerelde hem de global ölçekte büyümeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

pakunbaskan-niyazidurgun.jpg

İhracatta büyümeye devam ediyor
2022’de 44,5 milyon dolarlık ihracat geliri açıklayan Pakun, 2023’te bu rakamı yüzde 26 artırarak 55,7 milyon dolara ulaştırdı. Pakun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, geçen yıl toplam satışlar içindeki ihracat payını yüzde 70 seviyesinde gerçekleştiren Pakun’un bu yılki ihracat hedefinin ise 100 milyon dolar olduğunu söyledi. Durgun “Miktar bazında ihracatımızı yüzde 51,1, değer bazında ise yüzde 26 oranında artırdık. Yakın coğrafyamızdaki savaş ve çatışmalar gibi olumsuzluklara rağmen 2023 yılını büyümeyle kapatmak, 2024 yılında daha iyi bir performans sergilemek için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Geçtiğimiz yıl Türkiye İhracatçılar Meclisi resmi verilerine göre ülkemizin İhracat Şampiyonları listesine girmiştik. Bu yıl sıralamamızı üst seviyelere çıkararak ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

pakun-gemiyukleme.png

“Daha büyük hedefler için üretimi güçlendiriyoruz”
Pakun’un 4 kıtada 50’nin üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Niyazi Durgun, “Geçen yıl en çok ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler sıralamasında Venezuela, Cibuti ve Sri Lanka ilk üç sırada yer aldı. Onları Benin, Filistin, Gana, Kamerun, Kenya, Somali ve Tanzanya takip etti. Bu yıl Amerika, Avrupa ve Afrika kıtasında yeni pazarlara adım atmayı planlıyoruz” diye konuştu. Pakun’un global pazarlardaki tecrübesi, kuvvetli ilişkileri ve üretim gücünün verdiği güvenle ihracatta her yıl daha büyük hedefler belirlediğini kaydeden Durgun, “Bu hedefleri gerçekleştirmek için üretimimizi güçlendirecek adımlar atıyoruz. Hâlihazırda Samsun Bafra ve Tekirdağ Çorlu’daki fabrikalarımızda yüksek kaliteli buğday unu üretimine kesintisiz devam ediyoruz. 2023 yılının başında temellerini Çorlu’da attığımız üçüncü tesisimizi bu yıl faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Bu yeni yatırımımızla buğday kırma kapasitemizi günlük 2.600 tona çıkaracak, üretim ve ihracat kapasitemizi yüzde 75 oranında artıracağız. Ayrıca bu yıl Anadolu’da yeni bir fabrika yatırımımız ile depo yatırımlarımız da olacak” açıklamasında bulundu.

“Önceliğimiz AR-GE ve müşteri memnuniyeti”
Pakun’un iç pazarda olduğu gibi dış pazarlarda da müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir şirket olduğunu vurgulayan Durgun, şunları söyledi: “Müşterilerimizin taleplerini ve dünya trendlerini yakından izliyoruz. İnovasyona çok önem veriyor ve yenilikçi ürünler konusunda yoğun şekilde çalışıyoruz. Çorlu’daki yeni üretim tesisimiz bünyesinde son teknolojiyle donatılmış laboratuvarımızı ve unlu mamul tesisimizi de hayata geçireceğiz. Bu sayede yenilikçi ürünler konusunda kendimizi bir adım ileriye taşıyacağız. Ürün çeşitliliğimizi artırırken, kalite standardımızı en üst seviyede tutmaya devam edeceğiz. Müşterilerimizin taleplerine özel ürünlerimizin yanı sıra yenilikçi ürünlerimizle dünya pazarında payımızı her geçen yıl katlayarak ilkler arasında yer almayı hedefliyoruz.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.