Pakun ihracatını yüzde 25 artırdı

Pakun ihracatını yüzde 25 artırdı
51 yıllık deneyimiyle un sanayisinin köklü markalarından olan Pakun, bu yıl da Türkiye’nin İhracat Şampiyonları listesine girmeyi başardı.

Genel sıralamada geçen yıla göre 173 basamak birden yükselerek 531’inci sıraya yerleşen Pakun, Türkiye’nin ihracat şampiyonları arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Pakun, ayrıca Türkiye Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektörünün en çok ihracat gerçekleştiren 52’nci şirketi oldu. Pakun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, bu yılki ihracat hedeflerinin 100 milyon dolar olduğunu söyledi.

pakun-corlu-silo.jpg

Türkiye’nin köklü un üreticisi ve ihracatçısı Pakun, 2023 yılında ihracatını yüzde 25 artırarak 55,7 milyon dolar seviyesine çıkardı. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM), “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2023” araştırmasına göre, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektörünün en çok ihracat gerçekleştiren 52’inci şirketi olan Pakun, genel sıralamada ise 531’inciliğe yerleşti. Geçen yıl 44,5 milyon dolarlık ihracatla sektöründe 61’inci, genel sıralamada ise 704’üncü olan şirket, bu yıl 173 basamak birden yükselerek 531’inci sıraya yerleşti ve Türkiye’nin ihracat şampiyonları arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Pakun, ayrıca Türkiye’nin en çok un ihracatı gerçekleştiren 7’incı büyük şirketi oldu.

niyazi-durgun-3.jpg

“Satışlarımızın yüzde 70’i yurtdışına”
Pakun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, Türkiye’nin ihracat şampiyonu şirketleri arasında bu yıl da yer almaktan gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek “Yakın coğrafyamızdaki savaş ve çatışmalarla oluşan her türlü olumsuzluğa rağmen, 2023 yılını 55,7 milyon dolar ihracat rakamıyla kapatmayı başardık. Yıllık satışlarının yüzde 70’ini dış pazarlara gerçekleştiren ve 4 kıtada 50’nin üzerinde ülkeye ihracat yapan bir firma olarak Türkiye’nin İhracat Şampiyonları arasında yer almak bizim için gurur verici. Hedefimiz bu yıl 100 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek bayrağımız uluslararası arenada başarıyla temsil etmeyi sürdürmek” dedi. Geçen yıl Pakun’un en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkeler sıralamasında Venezuela, Cibuti ve Sri Lanka’nın ilk üç sırada yer aldığını anlatan Durgun, “Bu üç ülkeyi Benin, Filistin, Gana, Kamerun, Kenya, Somali ve Tanzanya takip etti. Bu yıl, Amerika, Avrupa ve Afrika kıtasında yeni hedefler belirledik. Büyük bir üretici ve ihracatçı olmanın özgüveniyle her pazara iddialı giriş yapıyoruz. Ürün ve pazar portfoyümüzü geliştirerek dünya un sektörünün önde gelen aktörlerinden biri olma yolunda ilerliyoruz” diye konuştu.

pakun-gemiyukleme.png

“Kapasitemizi yüzde 75 artıracağız”
2024 yılı ihracat hedeflerinin 100 milyon dolar olduğunu açıklayan Durgun, şunları söyledi:
“Global pazarlardaki tecrübemiz, kuvvetli ilişkilerimiz ve üretim gücümüzün verdiği güvenle ihracatta her yıl daha büyük hedefler belirliyor ve bu hedefleri gerçekleştirmek için üretimimizi güçlendirecek adımlar atıyoruz. Hâlihazırda Samsun -Bafra ve Tekirdağ -Çorlu’daki fabrikalarımızda günlük 1420 gün/ton, yıllık bazda ise yaklaşık 520 bin ton buğday kırma kapasitesi ile yüksek kaliteli buğday unu üretimine kesintisiz devam ediyoruz. 2023 yılının başında temellerini Çorlu’da attığımız üçüncü tesisimizi önümüzdeki aylarda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Böylece üretim ve ihracat kapasitemizi yüzde 75 oranında artıracağız. Ayrıca bu yıl Anadolu’da yeni bir fabrika yatırımımız ile depo yatırımlarımız da olacak.”

pakun-yukleme2.jpg

Ödüllü ‘Durgun’ Un raflardaki yerini almaya hazırlanıyor
Dünyanın seçkin buğdaylarını işleyen Pakun’un özel amaçlı buğday çeşitleriyle birlikte 25 farklı ürününü gıda güvenliğine uygun olarak ürettiğine dikkat çeken Niyazi Durgun, “Yenilikçi ürün çeşitlerimizle sektörde öncü rol oynayan bir marka olarak inovasyona çok önem veriyoruz. Yeni tesisimizin bünyesinde hayata geçireceğimiz son teknolojiyle donatılmış laboratuvar ve unlu mamul tesisi ile inovasyon gücümüzü de bir adım ileriye taşıyacağız. Ayrıca Avrupa Kalite ve Lezzet Ödüllü Durgun marka unumuzla perakende sektörüne girmek de hedeflerimiz arasında yer alıyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.