Özelleştirmeye karşı birlik çağrısı
Düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Tes-İş Samsun Şube Sekreteri Şaban İnan, özelleştirmenin işsizliğin ana nedenlerinden birisi olduğunu söyledi.
TOPLUMSAL MUHALEFET ŞART
Özelleştirmelere karşı toplumsal muhalefetin şart olduğunu ifade eden İnan, "Özelleştirilen kurumlara baktığımız zaman öncelikle çok sayıda işçinin, işsiz kalmanın yanında birçok farklı mağduriyetlere maruz bırakıldığı rahatlıkla görülebilir. Bu nedenle özelleştirmenin bir diğer adı da modern köleliktir.
Toplum olarak, hükümetin çalışmalarını yoğun olarak devam ettirdiği özelleştirmeye karşı mücadele edilmedikçe ortaya çok daha büyük mağduriyetler çıkacaktır. Bu amaçla sendika olarak vatandaşlarımızı bireysel olarak değil, toplu görüş ve desteklerle duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.
Anıl OLFAZ