Özel Samsun Teknokent Havacılık Lisesi Türkiye birincisi oldu

Özel Samsun Teknokent Havacılık Lisesi Türkiye birincisi oldu
Okul sporlarının düzenlemiş olduğu Hava Sporları Türkiye Finallerinde Özel Samsun Teknokent Havacılık Lisesi erkeklerde Türkiye 1’incisi kızlarda Türkiye 3’üncüsü olarak geleneklerini bozmadılar.

40 okulun katılım sağladığı yarışmada öğrenciler kendi tasarladıkları model uçaklarla gökyüzünde en uzun sürede kalmaya çalıştılar. Samsun’u temsil eden Teknokent Havacılık Lisesi Öğrencileri rekor bir zamanla havada kalarak şampiyonluğa göğüs gerdiler.

whatsapp-gorsel-2024-05-31-saat-16-56-005-38c8fc36.jpg

Okul Müdürü Ahmet Levent, “Manisa da düzenlenen Hava Sporları Türkiye Finallerinde 2 yıldır üst üste Türkiye Şampiyonu olan okulumuz ayrıca ülke genelinde çeşitli yarışmalara yoğun bir çalışma ile hazırlanmaktadır. Daha önce yapılan Teknofest elemelerinde tamamen kendilerinin tasarladıkları sabit kanat kategorisinde otonom uçuş kabiliyetine sahip, faydalı yük taşıyabilen İnsansız Hava Araçları (İHA) ile finale kalmayı başardılar. Bilgi teknolojilerine, Ar-Ge çalışmalarına yatırımlar için her yıl yatırımlarımızı artırıyoruz. Okul bünyesine kurduğumuz atölyelerde son teknoloji makine ve ekipmanlar ile uçak teknisyenliği bölümü öğrencilerimizin yetenekleri birleşince İHA üretimi faaliyetleri kararlı bir biçimde sürmektedir. Gençlerimiz henüz 15-16 yaşlarında bile İHA, Dron gibi hava araçları üretebiliyor. İmkân sağlandığında Türk gençlerinin yapabileceklerinin sınırı yok, kendileriyle gurur duyuyoruz. Uçak Bakım Alanından mezunlarımız sektörde rahat iş buluyor. Bilgiye rahat bir şekilde ulaşabilen ve yeniliklerin eseri bir teknoloji ile eğitim alanında faaliyet gösteren okulumuzdan mezun gençler sektörde aranan kişiler olacak" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum