Ormanlar masaya yatırıldı

Ormanlar masaya yatırıldı
Samsun'da, İl genelindeki orman kaynakları, biyolojik çeşitlilik ve ormanların sosyo-ekonomik fonksiyonlarının ele alındığı bir çalıştay gerçekleştirildi

Orman İşletme Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen 'Sürdürülebilir Orman Yönetimi Çalıştayı'nın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, ormanların bir ülkenin doğal görünüşünü güzelleştirerek iç ve dış turizme katkı sağladığını söyledi. Çalıştayın, Ormancılık Haftası'nda yapılmasının anlamlı olduğunu belirten Aksoy, ormanların faydalarını anlattı.

ORMANLARA ÖNEM VERİLECEK
Ormanların, ülkeye çeşitli alanlarda katkı sağladığını ifade eden Aksoy, ''Ormanlar, bir memleketin tabi görünüşünü güzelleştirerek iç ve dış turizme katkı sağlar, yeraltı su hazinelerinin daha bol olmasına yardım ederler. Ülkede akarsu rejimlerini, yağışları düzenlerler. Orman bir memlekette erozyonu önler, havanın nemlilik ve sıcaklıklarını ayarlar, yağışları artırarak ve düzenleyerek bir memleketin iklimini yumuşatır'' diye konuştu. Geniş orman alanlarına sahip olabilmenin insanların ormana bakışıyla ilgili olduğunu belirten Aksoy, bu konuda insana iyi bir yatırım yapmanın şart olduğunu söyledi. Daha sonra, çalıştay programı kapsamında divan ve çalışma grupları belirlendi.

HANGİ KONULAR ELE ALINDI?
Çevre ve Orman İl Müdürlüğünün yanı sıra ilgili kuruluşlardan yetkililerin katıldığı çalıştayda, orman kaynakları, biyolojik çeşitlilik, ormanların sağlığı ve canlılığı, ormanların üretim fonksiyonları ve ormanların sosyo-ekonomik fonksiyonları gibi konular ele alınacak. Çalıştay sonunda, genel bir değerlendirme de yapılacak.