OMÜ Rektör adayları belirleniyor

OMÜ Rektör adayları belirleniyor
YÖK Rektör aday adayları ile mülakatlarını bitirdi. 21- 22 Tammuz tarihlerinde toplanacak YÖK Genel Kurulu'nda 3 aday belirlenerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulacak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr Ferit Bernay'ın görev süresinin bitmesi nedeniyle 19 Haziran'da yapılan seçimin ardından YÖK, en fazla oy alan 6 aday arasında 3 isim belirleyecek. YÖK, 21-22 Temmuz'da toplayacağı Genel Kurul'da mülakat yaptığı adaylar arasından 3 ismi seçerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunacak. Cumhurbaşkanı da 3 aday arasından birini rektör olarak atayacak

HEYECANLI BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
OMÜ'de 19 Haziran'da yapılan rektörlük seçimlerinde üniversite görev yapan öğretim üyelerinden 7'si aday olmuştu. Kurupelit Kampüsü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan seçimler sonucunda Prof. Dr. Murat Aydın 262 oy alarak birinci olurken geri kalan sıralama şu isimlerden oluşmuştu: Prof. Dr. Hüseyin Akan 183, Prof. Dr. Erdal Ağar 157, Prof. Dr. Mehmet Koyuncu 76, Prof. Dr. Hakan Muğlalı 46 ve Prof. Dr. Tayyar Cantürk 46 oy.

TOP, CUMHURBAŞKANI GÜL'DE
YÖK, rektörlüklerin yerine seçilen rektör aday adayları ile mülakatlarına 25 Haziran'da başlarken, tüm aday adayları ile mülakatlarını 9 Temmuz'da bitirdi. 21-22 Temmuz 2008 tarihlerinde toplanacak YÖK Genel Kurulu'nda 3 aday belirlenerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulacak. YÖK, bu çerçevede OMÜ'den de 6 aday adayı olmak üzere toplam 21 üniversiteden 126 rektör aday adayını dinlerken, YÖK'ün belirleyeceği ve Cumhurbaşkanı'na sunulacak 3 aday arasından Cumhurbaşkanı Gül birini Rektör olarak atayacak.


Bülent Karslıoğlu