OKTAY ZERRİN 2014'E YENİ BESTELERLE GİRDİ

OKTAY ZERRİN 2014'E YENİ BESTELERLE GİRDİ
3 BAFRALI YAZAR ULUSLARARASI ÖDÜL ALACAKLAR...

Bafralı söz yazarı, emekli eğitimci, KÜSADER Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu ve gazeteci Oktay Zerrin, 2013 yılında yazdığı binlerce şiir, şarkı sözü, güfte ve bestelenen eserleriyle 2014'e de umutlu ve hızlı girdi.
Oktay Zerrin'in, Ankara Bir Harf Net adlı Elektronik Kültür ve Edebiyat Dergisi'nin açtığı, Türkiye Şarkı Sözü Yarışması'nda,"Dokunur Bana"adlı şiiri, yüzlerce eser arasında Türkiye 4. sü oldu.
Zerrin'in bu şiiri, Samsun Devlet Korosu Türk Müziği Korosu ve Bafra Musiki Cemiyeti TSM Koro Şefi, Bafralı besteci Ahmet Sedat Mete tarafından bestelendi.
Oktay Zerrin'in yine daha önceki yıllarda, Ankara Bir Harf Elektronik Kültür,Sanat ve Edebiyat Dergisi'nin açtığı yarışmada Mansiyon ödülü kazanan"Olmalıyım"adlı şiirini ise kısa bir süre önce, Çanakkale'de yaşayan bestecilerden Aydın Tekindor Muhayyer Kürdi Makamı'nda besteledi.
Aslen Kilisli olup İzmir'de yaşayan bestekar Sedat Çetinkaya ise Oktay Zerrin'in"Vazgeçmez Senden Seven Bu Gönül"adlı şiirini Sehah Makamında besteledi.
Adanalı olup İstanbul'da yaşayan bestekar Uğur Cuci de Oktay Zerrin'in kısa bir süre önce bestelemek üzer 3 şiirini, İstanbul Eyüp Musiki Vakfı Kurucularından, bestekar Nihat İncekara ise"Canım Türkiye'm"adlı şiirini bestelemek üzere aldı.
Yine Adanalı bestecilerden Saadet İdrisoğlu, Oktay Zerrin'in 2 şiirini besteledi.
Bu güne dek Oktay Zerrin'in şiirilerini Alaeddin Şensoy, Hüseyin Erbay, Necdet Tokatlıoğlu, Erdinç Çelikkol, İlgün Soysev, Saadet İdrisoğlu, Suphi İdrisoğlu, H. Cemil Şensever, Mahmut Koçbay, Cengiz Cermen, Kenan Olguncan, Kemal Olguncan, Selahattin Sağlam, Erdem Gülcan Avcı, Erol Özbayram, Bülent Nuran, Faruk Tokgözol, Güler Turan, Hazım Özkan, Fatma Nuran Ayyıldız, F. Kaya Pınarses, İsmailDemirkıran, Erol Güngör, Rafet Kral, Işıltan Uşaklıgil, İbrahim Halil Taşkent, Z. Tacettin Orturay,M. Sait Şimdi, Zülfikar Semiz ve Mehmet Tokgözol gibi bir çok bestekar besteledi.
Oktay Zerrin, 19 Mayıs 2013 tarihinde Giresun Şebinkarahisarlı şair, yazar ve araştırmacı ve Türkiye Sevdası adlı derginin sahibi Hikmet Okuyar'ın düzenlediği Şiir Yarışması nedeniyle"Şiire Üstün Hizmet Ödülü"ne layık görülüp ödülünü 19 Mayıs 2013 tarihinde Şebinkarahisar Kalesi eteklerindeki törende Hikmet Okuyar'dan almıştı.
Oktay Zerrin ayrıca, 26 Ocak 2014 tarihinde, Türkiye'de 150 kişi arasına seçilip, Uluslararası Sanat ve Edebiyat Ödülü olan Onur Plaketi'ni Ankara Başkent Öğretmenevi'nde, Sultan Özateş ve Proje Ekibi'nden törenle alacak.
Oktay Zerrin'in yanısıra, yine Bafralı şair ve Küsader Başkanı, emekli eğitimci Gülseren Akdaş ve aslen Bafralı olup Ankara'da bir dersanede Kurucu Müdür olarak görev yapan şair, yazar ve emekli eğitimci Gülay Altınsoy da bu ödüle layık görülüp ödülleri olan Onur Plaketlerini Ankara Başkent Öğretmenevi'nde, 26 OcaK 2014 tarihinde alacaklar.
Bafralı şair ve yazarlarımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.
Haber Merkezi- Bafra
___________________

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.