Nitelikli eleman yetiştirmeye devam ediyor

Nitelikli eleman yetiştirmeye devam ediyor
Tekkeköy Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve MEDİKÜM ortaklığı ile ilçeye kazandırılan ve Türkiye'nin ilk Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirmeye devam ediyor.

Tıbbi cihaz ve biyomedikal sektörünün nitelikli eleman sorununu çözmek amacıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılında açılan Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adından söz ettirmeye devam ediyor. Tekkeköy Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Medikal Sanayi Kümelenme Derneğinin (MEDİKÜM) ortaklığı ile ilçeye kazandırılan ve Türkiye'nin ilk Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirerek büyük katkıda bulunuyor. Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile mezun olan öğrenciler istihdam sorunu yaşamıyor.

manset-2.jpg

Eğitime destek devam edecek
Yaptığı açıklamada eğitime ve bilime desteklerini sürdüreceklerini vurgulayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Türkiye’de ilk ve tek olan mezun olacak öğrencilerine istihdam imkanı sunan 16 derslik ve laboratuvardan oluşan Tıbbi Cihazlar Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi ilçemize kazandırdık. Gelecekte de çocuklarımız için eğitime ve bilime desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Her şey geleceğimizin teminatı aydınlık yarınlarımızın asıl sahibi evlatlarımız için." ifadelerini kullandı.

Dilek KANDEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.