MHP'li kadınlardan "kardeşlik" Aşure'si
MHP İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın organize ettiği aşure dağıtımına MHP İl Kadın Kolları Başkanı Melahat Akçay, MHP İlkadım İlçe Başkanı Av. Recep Güleroğlu, MHP Atakum İlçe Başkanı Mehmet Uzun, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Taş, İlkadım Belediyesi Basın Yayın Danışmanı Cabir Coşkundere, İl ve ilçe teşkilat üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
KAYNAŞMA ÖRNEĞİ
''Muharrem ayı sevginin, saygının, merhamet ve kardeşliğin pekiştiği aydır'' diyen Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Melahat Akçay, ''Bu ayda Müslümanlar arasındaki bağın hiçbir zaman ayrım gözetmeden her zamankinden daha kuvvetli olması gerekmektedir. Bu ayda, insanlar arsındaki kaynaşma, dayanışma ve kardeşlik duyguları üst seviyelere ulaşmaktadır'' dedi.
AŞURE'DE
FARKLILIKLAR KAYBOLUR
Aşure'nin içinde farklılıkların kaybolduğunu, farklılıkların birlikteliği ve kardeşliği kamçıladığını söyleyen Akçay, ''İnsanlarımız yoklukların icadı olan Aşure'nin lezzetinden ders alarak ayrıştırma değil, kaynaştırma gayreti içersinde olmalıdır. Ayrılıkta, azap, birlikte hayır vardır sözü hiçbir zaman unutulmamalıdır'' diye konuştu.