MHP'de 'ABİ' BAŞKAN MODELİ

MHP'de 'ABİ' BAŞKAN MODELİ
'Cumhur İttifakı'na aykırı davranışlar sergilediği gerekçesiyle MHP İl Başkanı Taner Tekin görevden alındıktan sonra Hüseyin Edis getirilmişti. Edis, görevi iade etti, yerine Abdullah Karapıçak İl başkanı yapıldı.

MHP Samsun İl Başkanlığına getirilen Hüseyin Edis'in görevi kısa sürdü. MHP Samsun teşkilatları ardı ardına değişen İl başkanlarıyla gündemde. Geçtiğimiz günlerde Samsun siyasetinde meydana gelen depremde, 'Cumhur İttifakı'na aykırı davranışlar sergilediği gerekçesiyle MHP İl Başkanı Taner Tekin, genel merkez tarafından görevinden alınmıştı. Tekin'den boşalan il başkanlığı görevine eski MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis getirilmişti.MHP Genel Merkezi Teşkilatlandırmalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ismi 'Abi Başkan' modeli düşünüldüğünden geçen Abdullah Karapıçak'ı arayarak Edis'in yerine il başkanı olduğu görevini kendisine tebliğ etti.  

Rahatsızlık Sebebiyle
Hüseyin Edis'in yerine bu kez MHP Lideri Bahçeli'nin 'Samsun'u toparla Ankara'ya gel' talimatıyla eski il başkanı Hüseyin Karapıçak il başkanlığı görevine getirildi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Hüseyin Edis, sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve geçirdiği rahatsızlık sebebiyle tedavi gördüğünü görevi iade ettiğini ifade etti.

huseyin-edis-face,.png

Önceki İl Başkanı
1961 doğumlu olan Abdullah Karapıçak daha önce MHP Samsun İl Başkanlığı görevini yürütmüştü. Karapıçak  MHP'den Canik Belediye Başkan adayı da olmuştu. 2013 yılındaki MHP Samsun Kongresinde Aday olamayan Abdullah Karabıçak’ın yerine Recep Güleroğlu çıkmış ve o da seçimi kaybetmişti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum