MGA Samsun'da

MGA Samsun'da
Milli Güvenlik Akademisi (MGA) 66. Dönem Müdavimleri, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a geldi

Milli Güvenlik Akademisi Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Şentürk'ün başkanlığındaki müdavimler, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Vali Güzeloğlu, Büyük Önder Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşuna giden yolda milli mücadeleyi başlattığı ilk adım kenti Samsun'da değerli komutan ve MGA'nın değerli müdavimlerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


ATA'NIN İZİNDE, YOLA ÇIKILDI
Güzeloğlu, MGA'nın her birinin konumunda çok önemli görevlerde yer alan yöneticilerin eğitildiği bir kurum olduğunu ifade etti. Vali Güzeloğlu, ''Değerli kurumumuzun tüm öğrenci ve eğitim alan müdavimlerinin son yıllarda Samsun'da buluşmasını çok anlamlı buluyorum. İnanıyorum ki bu buluşmalar sayın komutan başta olmak üzere tüm katılımcılar için de anlamlı buluşmalara ortaklık edecektir'' dedi.
Tuğgeneral Hüseyin Şentürk'de MGA Komutanlığı'nın 66. Dönem Müdavimleri olarak Samsun'a geldiklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Gezimiz, planlı faaliyetlerimizden birisini oluşturmaktadır. Burada bir gün kaldıktan sonra büyük atamızın izlediği yolu takip ederek Havza'ya sonrasında Amasya ve Tokat'a oradan da Sivas'a geçeceğiz. Son olarak Erzurum'da incelemelerimizi tamamlayacağız. Bu çalışmalardaki amacımız büyük atamızın izlediği yolu yerinde izlemek. Müdavimlerimizle buradaki incelemelerimizde anılarımızı tazelemek için gelmiş bulunuyoruz.''
Ziyaret sonrası MGA Komutanlığı 66. Müdavimleri DSİ 7. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda basına kapalı olarak bir bilgilendirme toplantısı yaptı.