Mekke'nin fethi Samsun'da kutlandı

Mekke'nin fethi Samsun'da kutlandı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin hicri 1436. yıldönümü özel bir programla kutlandı.

Mekke'nin tanıtım filmiyle başlayan ve ardından Samsun Yıldırımlar Mehter Grubu'nun mehteran gösterisi ile devam eden program da daha sonra dünya kuran okuma birincisi Abdurrahman Sadien sahneye çıktı. Daha sonra AGD Genel Başkan Yardımcısı Medet Bulut, yaptığı konuşmada Mekke'nin fethinin önemine değinerek günümüzdeki gençliğin ve insanlığın karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Dolunay Grubu ilahiler eşliğinde semazen gösterisi sundu. Naat-ı Şerif'in ardından Samsun'da 20 Aralık tarihinde 17 ilçede 5 bin 360 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen Siyeri Nebi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreni sonrası Tirebolu Müftülüğü Tiyatro Grubu, Hz. Peygamber'in ve ashabının hayatından kesitler sunan "Ebu Basir Hudeybiye'nin Zincirleri" adlı tiyatroyu sahneledi. Program Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Türkiye Birincisi Cihan Kodal'ın Kur'an tilaveti ile son buldu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum