MEHMETÇİK YARALARI SARIYOR

MEHMETÇİK YARALARI SARIYOR
Bakan Akar, Mehmetçiğin deprem bölgelerinde güvenliğin tesis edilmesinin yanı sıra arama kurtarma faaliyetlerine katıldığını belirterek çadır kurduğunu, yemek dağıtımı gerçekleştirdiğini, 2 bin 602 sorti ile malzeme ve personel taşıdığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmaya başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri helikopterlerinin koordine edildiği TSK Helikopter Koordinasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Çalışmalara ilişkin brifing alan, talimat veren Akar, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa ve tüm millete başsağlığı diledi. Kederde ve kıvançta millet olarak bir ve beraber olmanın önemine vurgu yapan Akar, "Bugün her şeyden önce birlik, dayanışma içinde olma günü. Hepimiz bu yarayı sarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Geleceğe umutla yürüyeceğiz, karamsar ve kötümser olmayacağız. Çaresizlik, karamsarlık yaymaya gayret edenlere karşı devlet ve millet olarak inatla birliğimizi, beraberliğimizi koruyacak, gayretlerimizi sürdürecek ve çok kısa sürede yaraları saracak ve sorunları aşacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın." dedi.

"İhtiyaç duyulan tüm tedbirleri hayata geçirmeye devam ediyoruz"

mehmetcik-2.jpg
Devletin tüm imkanları, kurum ve kuruluşlarıyla milletinin emrinde olduğunu belirten Akar, "Asrın felaketinin yaralarını sarmak için canla başla herkes çalışıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak biz de ihtiyaç duyulan tüm tedbirleri hayata geçirmeye devam ediyoruz." diye konuştu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından MSB ve Kara, Deniz, Hava Kuvvetlerinin yanı sıra 2'nci Ordu ve bağlı diğer karargahlarda, Afet Acil Durum Kriz Merkezlerini faaliyete geçirerek çalışmalara büyük bir yoğunlukla başladıklarını hatırlatan Akar, depremin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin tüm unsurlarının, karargah ve birliklerinin ilk andan itibaren görevinin başında olduğunu vurgulayan Akar, deprem günündeki olumsuz hava şartları, Hatay Havalimanının depremden zarar görerek kullanılamaz hale gelmesi ve iletişim ağlarında yaşanan aksaklıklar nedeniyle yaşanan zorlukları hatırlattı. Akar, tüm bunlara rağmen arama kurtarma çalışmaları için Türk Silahlı Kuvvetlerinin DAK ve DAFYAR timleri, AFAD'a bağlı arama kurtarma ekipleri ile teknik personel ve işçilerin deprem bölgelerine veya görev yapacakları yerlere en yakın ve şartların izin verdiği havaalanlarına intikal ettiklerini söyledi. Depremin hemen ardından gerek arama kurtarma ekiplerinin gerekse yardım malzemelerinin bölgeye nakledilmesine yönelik kurulan "hava yardım köprüsü"ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akar, "ABD, Endonezya, Hollanda, İngiltere, Katar ve Norveç'in görevlendirdiği uçak ve helikopterlerle birlikte 65 uçak, 66 helikopter, 41 İHA/TİHA ile toplam 2 bin 602 sorti yapıldı. Bu büyük, ciddi bir rakam. Bu uçuşlarla 32 ilçe 152 köye de yardım ulaştırıldı." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.